O Tαλάτ μας ενώνει με την Τουρκία

15

Και ενώ η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσαν για στήριξη στον Μεχμέτ Αλι Ταλάτ για τις ψευδοεκλογές στα κατεχόμενα, η απάντηση δόθηκε απο τον ίδιο το Ταλάτ. Όχι δια στόματος αλλά μέσω μιας αφίσας – πανό που ανάρτησε σε κεντρικούς δρόμους το προεκλογικό επιτελείο του Ταλάτ με κεντρικό σύνθημα “Ο Ταλάτ μας ενώνει με την Τουρκία”.  Πιο επίσημη επιβεβαίωση των όσων λέμε τόσο καιρό δεν υπάρχει.

Η Τουρκία διαχρονικά ελέγχει τον “πρόεδρο” των κατεχομένων. Διαχρονικά οι θέσεις των τουρκοκυπρίων διαπραγμετευτών έρχονται από την Τουρκία (ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Ταλάτ το παραδέχτηκε όταν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας του ζητούσε να κάνει την επανάσταση του ενάντια στην Άγκυρα) με πιο τρανό παράδειγμα τις συνομοσπονδιακές θέσεις που κατατέθηκαν και τώρα το προεκλογικό,  προκλητικό σύνθημα του Ταλάτ.

Όσες επιθέσεις και να δεκτούμε, όσοι συκοφαντία και λάσπη και να μας ρίξουν καποιες “δημοκρατικές” παρατάξεις, εντούτοις τα γεγονότα δυστυχώς μας επιβεβαιώνουν. Επιβεβαιώνουν την αγωνία μας πως με την συγκεκριμένη τακτική που χρησιμοποιείται από την δική μας πλευρά όχι μόνο δεν οδηγούμαστε σε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, αλλά παραχωρούμε πολλά στην Τουρκία. Τόσα πολλά που την μετατρέπουν σε προκλητική και επικίνδυνη. Η μόνη λύση είναι η επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής ευρωπαϊκού (πλέον) εδάφους από την Τουρκία και η απαίτηση της απελευθέρωσης της πατρίδας μας. Οι μέχρι σήμερα συνομιλίες βασισμένες σε λύση Δ.Δ.Ο οδήγησαν μόνο στο σχέδιο Ανάν και στα όσα παράξενα συμβαίνουν σήμερα.

Leave a comment