Δελτίο Τύπου για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου

n766495386_5084910_8414

Μόνο οργή και αποτροπιασμό μπορεί να μας προκαλέσει η ψεσινή ενέργεια κάποιων (τουλάχιστον 4 στον αριθμό όπως δηλώνει η αστυνομία μιας και δεν κατέστρεψαν τον τάφο αλλά τον άνοιξαν κανονικά) να βεβηλώσουν τον τάφο του αείμνηστου τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Αυτή η εγκληματική πράξη είναι σίγουρα εγκληματική και μας προκαλεί ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτών των ιερόσυλων. Σίγουρα κάποιους ενοχλούσαν και ενοχλούν πολύ οι ιδέες και οι απόψεις του αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου αλλά μόνο κάποιος ψυχολογικά διαταραγμένος θα μπορούσε να ενεργήσει με αυτό τον τρόπο για να δηλώσει την αντίθεσή του. Οι ανεγκέφαλοι αυτοί, μάλιστα, ήταν πολύ καλά οργανωμένοι αφού φρόντισαν να καλύψουν τα ίχνη ρίχνοντας παντού ασβέστη.

Οι ιδέες του Τάσσου Παπαδόπουλου, όμως, δεν πεθαίνουν με την απομάκρυνση της σορού του από τον τάφο του. Η αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης για την Κύπρο του που τόσο αγαπούσε τον χαρακτήριζαν σε κάθε στιγμή της ζωής του με τρανό παράδειγμα το μεγάλο του ΟΧΙ στο έκτρωμα του Σχεδίου Αννάν. Χρέος όλων των Ελλήνων της Κύπρου είναι να συνεχίσουν το έργο του Τάσσου Παπαδόπουλου μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι, δηλαδή, να ζήσουμε όλοι σε μια Κύπρο Ελεύθερη Ελληνική χωρίς ξένα στρατεύματα ή εποίκους.

Αιωνία σου η μνήμη Τάσσο Παπαδόπουλε.

– H Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη θα δώσει το παρόν της στο πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως προέδρου κ. Τάσσου Παπαδόπουλου. Καλούμε να πράξει το ίδιο όλο το φοιτητικό κίνημα καθώς και ο καθε Έλληνας της Κύπρου ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Leave a comment