Δελτίο Τύπου για τα γεγονότα έξω απο το LSE

afemikro

Δε θα μπορούσαμε να μην συγχαρούμε τους φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β για το θάρρος τους να «αναμετρηθούν» πρόσωπο με πρόσωπο με τον κατοχικό ηγέτη Μεχμέτ Αλη Ταλάτ χθες 7 Δεκεμβρίου. Χθες, λοιπόν, έδινε διάλεξη ο κατοχικός ηγέτης και προσωποποίηση της εισβολής Μεχμέτ Αλη Ταλάτ στο πανεπιστήμιο LSE και οι εκεί φοιτητές βρήκαν την ευκαιρία να διαδηλώσουν για την συνεχιζόμενη κατοχή, την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους, την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την προσφυγιά και τους αγνοούμενους, εκφράζοντας, επίσης, και την αντίθεση τους για την επίσημη παρουσία και ομιλία του.

Είναι, σαφώς, χρέος του κάθε Έλληνα της Κύπρου, και του κάθε υγιώς σκεπτόμενου ατόμου να διεκδικεί αυτό που δικαιούναι, δηλαδή την αποχώρηση των τούρκικων στρατευμάτων από το νησί, την πλήρη εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την αποκατάσταση των ανθρωπίνων του δικαιωμάτων. Ο κατοχικός ηγέτης, όμως, μας αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία ότι κάθε άλλο παρά σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Σε πρόσφατη συνέντευξη του ο κατοχικός ηγέτης Ταλάτ, με διάχυτη ειρωνεία εξηγά σε δημοσιογράφο της τηλεόρασης «Euronews» πως στην Κύπρο δεν υπάρχουν πρόσφυγες 35 χρόνια μετά την εισβολή, αλλά τότε έγινε μετακίνηση πληθυσμών, ενώ πληροφορίες φέρουν τον Ταλάτ να σφετερίζεται περιουσίες Ελλήνων της Κύπρου στα κατεχόμενα. Οι πράξεις του αυτές είναι τόσο προσβλητικές που θα έπρεπε να καταδικάζονταν από όλους, κυρίως την πολιτική μας ηγεσία.

Θύματα της φασιστικής συμπεριφοράς του Ταλάτ και της γυναίκας του έπεσαν και οι φοιτητές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β. οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά έξω από το χώρο της εκδήλωσης φωνάζοντας το σύνθημα «Turkish troops out of Cyprus» («Έξω τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο») και διένειμαν ενημερωτικά φυλλάδια για το κυπριακό. Οι φοιτητές έθεσαν στον κατοχικό ηγέτη κάποιες πολύ απλές ερωτήσεις τις οποίες, όμως, δεν κατάφερε να απαντήσει και αποστομωμένος αρκέστηκε στο να εκτοξεύσει ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις προς τους συναγωνιστές του ΜΕΤΩΠΟΥ Κ.Φ.Η.Β. του τύπου «είσαστε φασίστες και ρατσιστές».

Ταυτόχρονα, θέλουμε να καταδικάσουμε το γεγονός ότι ένας εκ των μπράβων του κυρίου Ταλάτ απεκάλεσε τους Κύπριους φοιτητές «a bunch of dicks» («Είστε ένα τσούρμο πέη»). Είναι αδιανόητο ο εισβολέας να συμπεριφέρεται με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο στα θύματα της εισβολής που ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα τους.
Γίναμε, λοιπόν, για ακόμα μια φορά μάρτυρες της φασιστικής αντιμετώπισής μας από τον κατοχικό ηγέτη και αυτό που μας εξοργίζει περισσότερο είναι το γεγονός ότι κανένας πολιτικός δε βγήκε να καταδικάσει το γεγονός αυτό και τα ΜΜΕ απέκρυψαν περίτεχνα το συγκεκριμένο περιστατικό.
Παράλληλα, δηλώνουμε πως και εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την πολυπόθητη απελευθέρωση του νησιού μας. Ο αγώνας είναι δύσκολος, όμως ένα τέτοιο γεγονός όπως το συγκεκριμένο μας διαβεβαιώνουν πως η πίστη στα ιδανικά και στην ελευθερία είναι αυτά που θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στην τελική δικαίωση.

Γραφείο Τύπου
Α.Φ. EΠΑΛξης Πανεπιστημίου Κύπρου

Leave a comment