Εκλογές ΦΕΠΑΝ 2015

10429407_897123206976016_2072641014957333300_n

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
Στις εκλογές τις 19ης Μαρτίου, θα κληθούμε να ψηφίσουμε, πέραν από εκπροσώπους της ΦΕΠΑΝ, και τα τρία παρακάτω θέματα:
1)Οριζόντια Ψηφοφορία:                                        -ΥΠΕΡ-
Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη υποστηρίζουμε τη θέση για οριζόντια ψηφοφορία εντός της Πανεπιστημιακής κοινότητας, αφού αυτό θα δημιουργήσει και προηγούμενο μέσα στην ίδια την κοινωνία, για εφαρμογή και στις εκλογές της πολιτείας καθώς είναι δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου εάν επιθυμεί να ψηφίσει πέραν της μίας παράταξης (συνδυασμού).
Αν και καταδικάζουμε ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίο ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ η συγκεκριμένη πρόταση από την Γενική Συνέλευση, αφού στην ουσία ψηφίστηκε μόνο από την Πρωτοπορία που ήταν παρούσα. Θα έπρεπε υπό κανονικές συνθήκες να συζητηθεί από όλες τις παρατάξεις, να κατατεθούν τροπολογίες ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν ορισμένες ασάφειες και να ψηφιστεί.
 
2)Εκλογή προέδρου της ΦΕΠΑΝ με απλή πλειοψηφία                 -ΚΑΤΑ-       
Αυτό είναι απαράδεκτο καθώς ο πρόεδρος του κάθε σώματος πρέπει να εκλέγεται με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να εκλέγεται με πέραν του 50% των ψηφοφόρων (όπως γίνεται και στις Κυπριακές προεδρικές εκλογές που για να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να έχει τουλάχιστον 50% + 1 ψήφο) και όχι με απλή πλεοψηφία .
 
3)Δικαίωμα υποβολής θεμάτων στην Γενική Συνέλευση                        -ΥΠΕΡ-
Να έχει το δικαίωμα ο όποισδήποτε φοιτητής του Παν. Κύπρου να θέσει οποιδήποτε θέμα στη Γενική Συνέλευση μετα την συλλογή 50 υπογραφών. Κάτι τέτοιο μόνο μπροστά μπορεί να οδηγήσει το φοιτητικό κίνημα γι’αυτό και το υποστηρίζουμε.

ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ;;;

  • Το ΑΚΕΛ κυβέρνησε τον τόπο για πέντε χρόνια και άφησε πίσω του μια εξαθλιωμένη και εν πολλοίς κατεστραμμένη οικονομία που βρισκόταν προ των πυλών του Μνημονίου και της Τρόικα.
  • Ο ΔΗΣΥ παρέλαβε την ηγεσία του τόπου και δια του προέδρου Αναστασιάδη που με  το πιστόλι στον κρόταφο, συμφώνησε στο καταστροφικό και άδικο κούρεμα των καταθέσεων και  στην υπαγωγή της Κύπρου σε ένα Μνημόνιο.

Και οι ΔΥΟ ΜΑΖΙ πήραν από την Focus 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.

  • Το ΔΗΚΟ ως το κατεξοχήν κυβερνητικό κόμμα, αφού συμμετείχε σε όλες σχεδόν τις κυβερνήσεις, αποδείχθηκε ότι στελέχη του τα έπαιρναν για δημόσια έργα. Ο πρώην δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, μέλος του ΔΗΚΟ, καταδικάστηκε για μίζες στο αποχετευτικό της Πάφου.
  • Η ΕΔΕΚ η οποία παρουσιαζόταν ως καθαρό και μακριά από μίζες κόμμα, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του, λόγω της εμπλοκής του βουλευτή Πάφου Φειδία Σαρίκα στο σκάνδαλο ΣΑΠΑ.

ΔΙΑΠΛΟΚΗ – ΔΙΑΦΘΟΡΑ – ΦΑΓΟΠΟΤΙ – ΜΙΖΕΣ

Η κοινωνία απαιτεί ΚΑΘΑΡΣΗ!

Το Πανεπιστήμιο χρειάζεται ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΠΑΛΞΗ

Συμφοιτητή – Συμφοιτήτρια,
Τίποτα δεν άλλαξε χωρίς αγώνα. Και τίποτα δεν αλλάζει αν δεν πάρεις ΕΣΥ την κατάσταση στα χέρια σου. Αν δεν αποφασίσεις να διεκδικήσεις ΕΣΥ αυτά που σου στερούν. Στις 19 Μαρτίου, σε ακόμα μια φοιτητική εκλογική διαδικασία, η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛξη συμμετέχει.

Δεν σου υποσχόμαστε έτοιμη δουλειά ή καρέκλα. Το μόνο που μπορούμε να σου υποσχεθούμε είναι ότι θα δώσουμε αγώνες μέσα από τη Φοιτητική Ένωση για σένα και την πατρίδα, για κάθε συμφοιτητή μας. Γιατί και εμείς φοιτητές είμαστε, όχι κομματικά στελέχη.

Στις 19 Μαρτίου είναι στο χέρι σου!!

Δώσε το δικό σου χαστούκι στην κομματοκρατία και τη διαφθορά!!

Στις 19 Μαρτίου ψηφίζουμε ΑΥΤΟΝΟΜΑ – ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Leave a comment