ΦΕΠΑΝ: Η υποκρισία των κομματικών παρατάξεων σε όλο της το μεγαλείο

Τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες μιας κατάστασης η οποία μας ξενίζει και θεωρούμε σημαντικό να το μοιραστούμε και με σας τους συμφοιτητές μας. Πολλές φορές βλέπουμε κομματικές παρατάξεις να φέρνουν στην Φοιτητική Ένωση δελτία τύπου (προς έκδοση) για τους λαούς οι οποίοι μάχονται για ελευθερία. Κάποια παραδείγματα είναι ο Αιγυπτιακός λαός και ο λαός της Τυνησίας.  Τέτοιου είδους δελτία τύπου μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και μας ενθουσιάζουν, πράγμα το οποίο το δείχνουμε με την στήριξή μας. Παρ’ όλα ταύτα οι κομματικές παρατάξεις μιλάνε για Λευτεριά των (άλλων) λαών και για τον δικό μας όχι. Αρκούνται όπως πάντα στο «βολικό» κομματικό, διχοτομικό λογοπαίγνιο αυτό της «Επανένωσης».

Η καραμέλα που «πιππιλούν» όλοι οι κομματικοί ηγέτες τα τελευταία χρόνια, αυτή η λέξη που έγινε μόδα στην κυπριακή πραγματικότητα και που αν κάποιος πει «Αγωνιζόμαστε για επανένωση της Πατρίδος μας» είναι και ο πρώτος πατριώτης. Αντιθέτως οι λέξεις Απελευθέρωση, Λευτεριά, Επιστροφή έχουν ήδη σβηστεί από τα λεξικά τόσο των κομμάτων όσο και των παραρτημάτων τους στο Πανεπιστήμιό μας. Όταν μιλάμε για Απελευθέρωση μας το αντικαθιστούν με το «επανένωση» λες και έχουμε πράγματι να κάνουμε με 2 κρατίδια που θα ΞΑΝΑενωθούν, αλλιώς ΕΠΑΝένωθουν.

Πέρασε πλέον στο υποσεινήδητο του λαού αυτή η λέξη στην προσπάθεια κάποιων πολιτικών κύκλων να σβήσουν την σπίθα του λαού για Λευτεριά και να τον γονατίσουν. Εμείς πάντως ΔΕΝ θα συμβιβαστούμε με τη διχοτόμηση, δεν θα συμβιβαστούμε με την «επανένωση». Το μόνο που ζητούμε είναι ΛΕΥΤΕΡΙΑ, από την Πάφο μέχρι τον Απόστολο Ανδρέα.

Leave a comment