Χαιρετισμός-ΑΦΕ(Εκδήλωση 24/09/2020)

Κυρίες και κύριοι, συμφοιτητές και  συμφοιτήτριες,

Εκ μέρους της Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛΞΗΣ σας καλωσορίζω στην αποψινή μας εκδήλωση με θέμα «Η Τουρκική Επιθετικότητα: Πώς αντιμετωπίζεται;».

Ως φοιτητική οργάνωση με διαχρονική και σταθερή θέση για το εθνικό μας θέμα, ευελπιστούμε μέσω της δράσης και των εκδηλώσεων μας να συμβάλουμε στην διαμόρφωση ενός γόνιμου και εποικοδομητικού δημόσιου διάλογου.

Η Τουρκική Επιθετικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε κάτι που εμφανίστηκε σε μια νύκτα.  Αντιθέτως, είναι μια διαχρονική πολιτική  και η συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού μας για σχεδόν μισό αιώνα αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη για αυτό.

Δυστυχώς όμως, έπρεπε να φτάσουμε στα πρόσφατα γεγονότα σε Έβρο και Αιγαίο για να γίνει αυτό αντιληπτό από τις πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

 Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ,  προσεγγίζουμε το φαινόμενο της Τουρκικής επιθετικότητας ως πάγια πολιτική του Τουρκικού κράτους και όχι ως μια κίνηση που οφείλεται αποκλειστικά στην νεοοθωμανική πολιτική του Ερντογάν, η οποία απλά της προσδίδει μια νέα διάσταση.

Στο παρελθόν, όσες φορές τονίσαμε σε δημόσιες εκδηλώσεις και παρεμβάσεις μας τον κίνδυνο επέκτασης της Τουρκίας σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, η πλειοψηφία του πολιτικού κατεστημένου αντιμετώπιζε τις απόψεις μας αυτές ως φαντασιακές και περιθωριακές.

Πλέον ακόμα και οι φανατικοί οπαδοί της πολιτικής της επαναπροσέγγισης και του κατευνασμού μιλούν για την ανάγκη αποτροπής και εθνικής στρατηγικής. Εξαιρέσεις βέβαια πάντα θα υπάρχουν, τον καθένα μας όμως θα τον κρίνει η ιστορία.

 Για εμάς, η κλιμάκωση της Τουρκικής επιθετικότητας είναι ευκαιρία για τον καταρτισμό μιας ενιαίας στρατηγικής του Ελληνισμού, όπου σε συνδυασμό με περιφερειακές συμμαχίες θα αυξήσουμε την ισχύ μας ώστε να πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι, από την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Τουρκικού κινδύνου, την διασφάλιση της Ελληνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων και φυσικά την απελευθέρωση της κατεχόμενης μας πατρίδας.

Για την αποψινή εκδήλωση, έχουμε μαζί μας τρείς εκλεκτούς ομιλητές τους οποίους και ευχαριστούμε που αποδέχθηκαν τη πρόσκληση μας:

Τον Δρα. Νικόλα Ιωαννίδη, ο οποίος είναι Διδάκτορας Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Τον κ. Γαβριήλ Δημητρίου, ο οποίος είναι Υποπτέραρχος εν αποστρατεία και τέως Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς

Και τον κ.  Μάριο Πούλλαδο, ο οποίος είναι Δημοσιογράφος και Ιστορικός Ερευνητής.

Κατά την ομιλία του, ο Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης θα αναφερθεί στις τουρκικές προκλήσεις από Ιούλιο και εντεύθεν με ανάλυση των νομικών μέτρων που μπορεί να παρθούν τόσο από Κύπρο όσο και από Ελλάδα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γαβριήλ Δημητρίου, θα εξηγήσει τις ενέργειες που οφείλει να αναπτύξει η Εθνική Φρουρά για να απαντήσει στην τουρκική παραβατικότητα. Στο επίκεντρο θα τεθούν και οι συμμαχικές ασκήσεις με την ανάλογη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως και η ανάγκη για ενίσχυση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς με ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις.

Τέλος, ο  κ. Μάριος Πούλλαδος θα εστιάσει την ομιλία του στην επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας στο διαδίκτυο, στο πλαίσιο της τουρκικής προπαγάνδας. Ο κ. Πούλλαδος θα αναλύσει τρόπους προστασίας από τις ψευδείς ειδήσεις που κατά καιρούς διαχέει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης το τουρκικό παρακράτος και θα αναλυθούν όροι όπως τα fake news.

Ευχόμαστε καλή ακρόαση σε όλους