Κόκκινος φασισμός επί το έργον

akelfasismos-thumb

Στις 15/11 και ώρα 10:15 αποβιβάστηκαν από λεωφορεία που τους μετέφεραν μέχρι το κέντρο της Λευκωσίας μαθητές λυκείου ώστε να συμμετάσχουν στις αντικατοχικές πορείες καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους όπως επιτάσσει κάθε πατριωτικά σκεπτόμενος νους. Στο σημείο αποβίβασης τους, αριθμός φοιτητών της ΑΚΕΛικής παράταξης Προοδευτικής (όπως αναγραφόταν στις φανέλες τους) υποδείκνυαν σχηματίζοντας μια καθορισμένη διαδρομή το δρόμο για την ‘«αντι»κατοχική – ΦιλοΟμοσπονδιακή’ πορεία της κομματοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ και ΠΣΕΜ.

Μεταξύ των αποβιβασθέντων μαθητών υπήρχε ένας με διαφορετική φανέλα που δεν είχε ούτε μπλε ούτε κόκκινο. Η έλλειψη κόκκινου στην μπλούζα του 15χρονου ενόχλησε μέλη της ΑΚΕΛικής παράταξης, οι οποίοι ετσιθελικά τον εκδίωξαν ασκώντας του λεκτική (του μιλούσαν έντονα και του φώναζαν) αλλά και σωματική βία (τον έσπρωχναν τον τραβούσαν από την φανέλα). Η δικαιολογία; Επειδή του είπαν πως η φανέλα του προκαλούσε. Τι προκαλούσε “κύριοι” ένα δίστοιχο του (αληθινού αριστερού) Γιάννη Ρίτσου ή η Ελληνική σημαία;; Ενώ στον ίδιο τόπο οι “αριστεροί” του γλυκού νερού έδιωξαν ένα άλλο μαθητή ο οποίος κρατούσε Ελληνική σημαία. Συμπεριφέρονταν ακριβώς όπως οι Άγγλοι Ιμπεριαλιστές και οι Τούρκοι επικουρικοί στους αγωνιζόμενους μαθητές της αδούλωτης γενιάς του ΄55.

Η βία κύριοι δεν είναι απάντηση προς κανένα. Η απρόσκοπτη έκφραση της ατομικής άποψης είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου! Συνοψίζοντας οι εν λόγω “κύριοι” ήταν τέσσερις φοιτητές και περικύκλωσαν ένα μαθητή 15 χρονών… αν είναι ποτέ δυνατόν. Εμείς ως λύση επιλογής, σε αντίθεση με αυτούς τους τυφλωμένους τραμπούκους έχουμε το διάλογο. Τέτοιες μέρες που ο λαός πρέπει να είναι συσπειρωμένος σαν γροθιά πρέπει να έχουμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας αυτό που αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά….

Για επίλογο αφήνουμε τα λόγια του μεγάλου (και αληθινού αριστερού) Γιάννη Ρίτσου που ήταν γραμμενα στη μπλούζα του μαθητή και εξόργισαν τους ΑΚΕΛικού φοιτητές «Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει, παρά μονάχα μπροστα στους νεκρούς του»!

 

 

Leave a comment