Ψηφοθηρικές τακτικές από την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ για το “Νεόφυτος Χανδριώτης”

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Η σημερινή συνεδρία της ΦΕΠΑΝ αναφορικά με το ζήτημα της δημιουργίας του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης “Νεόφυτος Χανδριώτης” έληξε αισίως αφού εν τέλει η ΦΕΠΑΝ εξέδωσε σχετική απόφαση η οποία προβλέπει την επανεξέταση του υποχρεωτικού χαρακτήρα όπως αυτός προτάθηκε στο εν λόγω σχέδιο,η οποία θα γίνει στην πρώτη συνεδρία της διαχειριστικής επιτροπής του ταμείου. Η ΦΕΠΑΝ επίσης προς διευκόλυνση των φοιτητών αποφάσισε και πέτυχε την καθυστέρηση των εγγραφών τη Δευτέρα κατά ενάμιση ώρα προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για τους φοιτητές που γράφονται εκείνη την μέρα για να καταβάλουν το ποσό! Καλούνται όσοι φοιτητές αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα στην καταβολή του ποσού να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Εντούτοις,με λύπη διαπιστώνουμε ότι η Προοδευτική αγνοώντας προκλητικά την απόφαση της ΦΕΠΑΝ και προκειμένου να αυξήσει τα εκλογικά της ποσοστά προβαίνει σε κινήσεις εντυπωσιασμού παίζοντας με τη νοημοσύνη του φοιτητή και τον καλεί σε άσκοπες ενέργειες αυτή τη στιγμή που πιθανότατα να θέσουν σε κίνδυνο την εγγραφή του! Συγκεκριμένα,η Προοδευτική προχώρησε μονομερώς μετά τη λήξη της συνεδρίας σε μία διαδικασία συλλογής υπογραφών από τους φοιτητές η οποία αποσκοπεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας σε σχέση με την απόφαση που έχει εκδοθεί από τη ΦΕΠΑΝ και εν συνεπεία με τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της πρότασης. Η ενέργεια αυτή έχει στόχο να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες και δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία κίνηση εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα,ενώ συγχρόνως δεν εξυπηρετεί το καλώς νοούμενο συμφέρον του φοιτητή.

Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μια φορά τη θέση μας ότι δεν συμφωνούμε με το σχέδιο στην ολότητά του,αλλά αναγνωρίζουμε την ανάγκη να εφαρμοστεί άμεσα και χωρίς χρονοτριβές.Ωστόσο,θέλουμε να διατρανώσουμε τη βούλησή μας ότι θα προχωρήσουμε περαιτέρω με δικές μας εισηγήσεις σε επιμέρους τροποποιήσεις του σχεδίου,ούτως ώστε να καταστεί όσο πιο επωφελές γίνεται για τους φοιτητές.

Leave a comment