Η Χαρίτα Μάντολες δείχνει για άλλη μια φορά το δρόμο στους Κερυνειώτες

ImageHandler.ashx

Δυναμική παρέμβαση στην εκπομπή «ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΟΝ» έκανε την επομένη των βουλευτικών εκλογών (23/05/2016) η γυναίκα- σύμβολο για τον κυπριακό Ελληνισμό, Χαρίτα Μάντολες.

Η Χαρίτα Μάντολες ανέφερε στην παρέμβαση της ότι τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών μας μετά την εκλογή βουλευτών από τον ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ στην επαρχία Κερύνειας. Προχώρησε επίσης σε μια ενδιαφέρουσα και αξιοσημείωτη αποκάλυψη. Πριν τις βουλευτικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νοεφύτου κάλεσε τους Κερυνειώτες σε συνάντηση στη Δημοσιογραφική Εστία για να συζητήσουν για το καθεστώς της Κερύνειας μετά τη λύση. Οι αναφορές της Χαρίτας Μάντολες πρώτη φορά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, καθως όπως ανέφερε και η ίδια το αίτημα της για παρουσία δημοσιογράφων εντός της αίθουσας δεν έγινε αποδεκτό. Απευθυνόμενος λοιπόν στους Κερυνειώτες στην συγκεκριμένη εκδήλωση από το βήμα ο κ. Νεοφύτου τους είπε να ξεχάσουν την Κερύνεια και ότι είναι πλέον τουρκοποιημένη. Σύμφωνα με την κ. Μάντολες αμέσως ζήτησε εξηγήσεις για τα όσα λέχθησαν ο κοινοτάρχης Λιβερών, λαμβάνοντας ως απάντηση από τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ ότι αν κάποιος μπορέσει να πάει πίσω «δεν θα δικαιούται ολόκληρο το σπίτι ούτε την περιουσία του». Επιπρόσθετα αναφέρθηκε ο κοινοτάρχης Λιβερών στο γεγονός πως τα χωριά Όρκα και Κάρμι έχουν «πουληθέι» σχεδόν εξ΄ολοκλήρου κυρίως σε Γερμανούς και ρώτησε γιατί δεν έπραξε τίποτα η πολιτική ηγεσία, με τον κ. Νεοφύτου να αποφεύγει να απαντήσει. Συνέχισε επίσης η Χαρίτα Μάντολες ξεκαθαρίζοντας ότι ο Κερυνειώτης θέλει να πάει στο σπίτι του αλλά τον έχουν στριμώξει και εκμεταλλευόμενοι την κρίση εξαγόρασαν την ψήφο του.

Αποκάλυψε επίσης πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση, δίπλα από τον πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ βρισκόταν και ο δικηγόρος Κρις Τριανταφυλλίδης, μέλος του ΔΗΣΥ και της διαπραγματευτικής ομάδας, ο οποίος παραδέχτηκε ενώπιον των Κερυνειωτών πως «η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία είναι ρατσιστική». Αξίζει να σημειώσουμε πως ο κ. Τριανταφυλλίδης μετά το «Νταβός» σε διαδικτυακή του ανάρτηση έγραφε χαρακτηριστικά «Στο Νταβός παίζαμε άμυνα και οι Τουρκοκύπριοι επίθεση και το παιχνίδι δεν τελείωσε ισόπαλο. Χάσαμε κατά κράτος και κινδυνεύει το κράτος».

Η Κερύνεια δεν χάθηκε, τίποτε δεν χάθηκε ακόμα. Από εμάς εξαρτάται αν θα κυματίσουν ξανά οι γαλανόλευκες στο λιμανάκι και το κάστρο. Η Χαρίτα Μάντολες είναι από τις γυναίκες που με τον αγνό, πατριωτικό και ευθύ λόγο τους δεν σου αφήνουν περιθώρια αδιαφορίας. Σου πυρώνουν την καρδιά και σου ξυπνούν το αίσθημα ευθύνης και υποχρέωσης που έχουμε ειδικά εμείς οι νέοι προς τα δικά μας χωριά, που ποτέ δεν πατήσαμε αλλά τα αγαπήσαμε και δεν βγαίνουν ποτέ από το νου μας. Είναι που ακόμα και μετά από 42 χρόνια κατοχής η μυρωδιά της Ελλάδας ξεκινά από τον Απόστολο Ανδρέα και φτάνει σε κάθε σπιθαμί του νησιού. Είναι ο πόθος για Λευτεριά και Επιστροφή που δεν σβήνει χάριν καμιάς «καλή θέλησης» και κανενός «μομέντουμ».

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

Leave a comment