Αρθρογραφία μελών: Οι ανεκτίμητες μας αξίες και ο φτηνός τους καπνός

Screen shot 2013-10-14 at 10.15.32 PM

«Και είδα ξεριζωμένους να περνούν τη γραμμή
για μια πόρνη φτηνή ή για καζίνο και πούρα
έτσι κι αλλιώς μπερδεμένη η πίστη μας η καημένη
ο Σολωμός με Armani και την καρδιά ανοικτή…»
Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ουκ ολίγοι οι πρόσφυγες, οι αγνοούμενοι, οι νεκροί, οι μαυροφορεμένοι συγγενείς. Ουκ ολίγοι οι έποικοι και τα κατοχικά στρατεύματα.
Ουκ ολίγοι και οι συμπατριώτες μας όμως που για να γλυτώσουν λίγα ευρώ προμηθεύονται ακόμα και τα τσιγάρα τους από τα κατεχόμενα, ενώ τεράστιες ποσότητες καπνού και τσιγάρων φτάνουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές από σπείρες και μεταπωλούνται.
Δεν θα μπώ στη διαδικασία να ασχοληθώ και να ασκήσω κριτική στις οργανωμένες σπείρες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις, μαζί τους θα ασχοληθούν οι αρμόδιοι και ο νόμος.
ΕΣΥ όμως Κύπριε που αναγνώρισες το μίασμα που μολύνει την κατεχόμενη γη μας, πλήρωσες και ενίσχυσες τον κατακτητή που βίαια σου πήρε το σπίτι, την επόμενη φορά που θα φωνάζεις ότι σε έδιωξαν οι Τούρκοι, σε έκλεψαν οι τράπεζες, σε κορόιδεψαν οι πολιτικοί και για όλα φταίνε οι ξένοι, θυμήσου πως ΕΣΥ πρώτος και με την πιο ασήμαντη αφορμή πούλησες την αξιοπρέπεια σου και αδιαφόρησες πλήρως για τις συνέπειες που θα είχε αυτό στον τόπο και τα παιδιά σου.
Θυμήσου πως ΕΣΥ είσαι αυτός που μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάταση και όμως επιμένεις να ζεις στη ματαιοδοξία σου και να φροντίζεις μόνο για την καλοπέραση και το βόλεμα σου…

Χρίστος Λοϊζου

Leave a comment