H ηρωική μάνα Ελένη Αδάμου Βλάχου

untitled

Η ηρωική μάνα –όλων- των αγνοουμένων της Κυπριακής τραγωδίας του 1974 , η Ελένη Αδάμου Βλάχου, από τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας, έφυγε σήμερα από την ζωή στα 82 της χρόνια προδομένη από την καρδιά της. Για 39 χρόνια ανέμενε για την διακρίβωση της τύχης του αγαπημένου της γιου Νίκου αγνοούμενου έφεδρου από την δεύτερη εισβολή τον Αύγουστο του 1974 στον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας. Για 39 χρόνια έζησε την ζωή της στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, στις εκκλησίες ,της κηδείας κάθε αγνοούμενου ,τα μνημόσυνα πάντα με τις φωτογραφίες όχι μόνο του γιού της αλλά και των υπόλοιπων 11 αγνοούμενων του Αγίου Αμβροσίου Κερύνειας.

Αρνήθηκε για λόγους αρχής να επισκεφθεί τον Άγιο Αμβρόσιο Κερύνειας μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων το 2003. Η Ελένη Αδάμου Βλάχου που γνώρισε πρωτοφανή δημοσιότητα σε εφημερίδες και περιοδικά ,αποδέχθηκε προσκλήσεις και συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τους αγνοούμενους στη Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Εμείς ως Α.Φ.ΈΠΑΛξη τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει επιτέλους να ανασυρθεί ξανά στην επιφάνεια το θέμα εξακρίβωσης της τύχης των αγνοουμένων μας παρά την προσπάθεια διαφόρων ‘’καλοθελητών’’ να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής του 1974 αδιαφορώντας έτσι για το δράμα των συγγενών τους που ένας-ένας φεύγει από τη ζωή χωρίς να μάθει τι απέγιναν…

Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΑ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Leave a comment