Εκλογές Φ.Ε.ΠΑΝ 2013

printIN

Φίλοι και φίλες,

Σε μια εποχή που “αξιοπρέπεια και αρχές λείπουν ταξίδι” εμείς παραμένουμε σταθεροί. Επιμένουμε πεισματικά να διεκδικούμε ελευθερία, παιδεία και αξιοπρέπεια. Επιμένουμε να ζητούμε όλα αυτά τα οποία πολιτικές ηγεσίες και κομματικοί υπάλληλοι μας ζητούν να ξεχάσουμε και να θυσιάσουμε στον βωμό της, κατά την δική τους άποψη, σωτηρίας της πατρίδας. Μια πατρίδα και μια κοινωνία που αυτοί οι ίδιοι κατέστρεψαν και διέλυσαν και που τώρα ζητούν απ’ εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη.

Αντιλαμβανόμαστε πως οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ίσως και να βρίσκονται στην πιο προβληματική περίοδο απ’ την τούρκικη εισβολή, αφού είναι ολοφάνερες οι προσπάθειες για ταύτιση της οικονομικής κρίσης με την επίλυση του Κυπριακού. Η οικονομία μας έχει καταλύξει στα σκουπίδια, παρασέρνοντας έτσι την κοινωνία σε μια κατηφόρα που δεν ξέρουμε πού θα σταματήσει.

Εμείς όμως δεν δημιουργηθήκαμε για τα εύκολα. Επιλέξαμε αυτόν τον δρόμο, γιατί γνωρίζουμε τα κακά της κομματοκρατίας, γι’ αυτό και είμαστε αυτόνομοι. Γιατί γνωρίζουμε τις ιστορικές πραγματικότητες αλλά και τα δικαιώματά μας, γι’ αυτό και δηλώνουμε αντιομοσπονδιακοί. Γιατί ακούγοντας και μαθαίνοντας την ιστορία μας δεν νιώθουμε απλά περήφανοι, αλλά βιώνουμε το χρέος να αποτελέσουμε τους συνεχιστές της.

 Συμφοιτητή, συμφοιτήτρια,

Δυστυχώς για άλλη μια χρονία η Φ.Ε.ΠΑΝ φάνηκε ανάξια των προσοδκιών σου. Αντί να αποτελέσει το συνδικαλιστικό κίνημα το οποίο θα αγωνιστεί και θα διεκδικήσει περισσότερα για ‘σένα, έμεινε απλός θεατής της απώλειας, δυστυχώς, των πλείστων από τα κεκτειμένα μας. Φοιτητική χορηγία, επαναληπτικές εξετάσεις, εστίες, κρατικό φοιτητικό πακέτο. Αυτό οφείλεται κυρίως στον κομματικό χαρακτήρα των υπολοίπων παρατάξεων, οι οποίες αντί να αποτελούν θεματοφύλακες των φοιτητικών κεκτημένων, αναλώνουν όλο τον χρόνο τους στην εξυπηρέτηση κομματικών σκοπιμοτήτων και δυστυχώς φέτος και των υποψηφίων τους για τις προεδρικές εκλογές.

 Εμείς μέσα από το γνήσιο φοιτητικό και αντικατοχικό μας χαρακτήρα αγωνιστήκαμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις. Επιγραμματικα:

 – Αποστολή επιστολών μέσω Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π σε Υπ. Οικονομικών και Παιδείας για να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τη διαφωνία μας σ’ όποιεσδήποτε αποκοπές της Φοιτητικής Χορηγίας και Κρατικού Πακέτου.

– Τη στιγμή που η Φ.Ε.ΠΑΝ υποταγμένη στην ΠΟΦΕΝ μετατρέπει τον αντικατοχικό μας αγώνα σε συναυλίες σε κλειστά ή ανοικτά στάδια εμείς σταθήκαμε για άλλη μια φορά στα οδοφράγματα της ντροπής, ζητώντας το αυτονόητο. Την Απελευθέρωση της Πατρίδας μας.

– Πιστοί στο όραμά μας για παιδεία και εθνική αξιοπρέπεια, προσπαθήσαμε μέσα απο μία σειρά εκδηλώσεων όπως “Αθέατες πτυχές της ΕΟΚΑ” και “Αγνοημένοι Αγνοούμενοι”  να δώσουμε ένα άλλο στίγμα, να τιμήσουμε και να επιδείξουμε την ανάγκη για συνεχή αγώνα.

– Ζητήσαμε και προτείναμε μέτρα για τις τιμές των καφεστιατορίων στη Φ.Ε.ΠΑΝ οι οποίες δυστυχώς έμειναν στα συρτάρια.

– Δώσαμε προτάσεις ούτως ώστε η Φ.Ε.ΠΑΝ να γίνει πιο άμεση και ταυτόχρονα πιο αποτελεσματική τόσο στην εξυπηρέτηση όσο και στην ενημέρωση των φοιτητών.

 Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

Με περηφάνεια για ακόμη μια φορά συμμετέχουμε στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τονίζουμε πως αυτοσκοπός δεν ήταν ποτέ οι εκλογές. Αποτελούν όμως ένα όχημα για τον αγώνα μας και για αυτό συμμετέχουμε. Για μας ο αγώνας είναι συνεχής και αδιάκοπος στους δρόμους, στα πανεπιστήμια και όπου αλλού χρειαστεί.

Παραμείνετε πιστοί στον Αγώνα μας. Παραμείνετε πιστοί στη διακύρηξή μας. Εμείς δεν υποσχόμαστε έτοιμη δουλειά ή καρέκλα, ούτε κάτι το πρόσκαιρο και το υλικό. Το μόνο που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε αγώνες μέσα από τη Φοιτητική Ένωση για και την Πατρίδα, και κάθε συμφοιτητή μας. Γιατί και εμείς φοιτητές είμαστε. Δεν είμαστε κομματικά στελέχη, αλλά αυτόνομοι φοιτητές που απλά σκεφτόμαστε ελεύθερα.

Ας ενώσουμε τη γροθιά μας κι ας δώσουμε ώθηση στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο για μια Κύπρο Ελεύθερη για πάντα Ελληνική, για την αυτονόμηση και ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος.

Στις 21 Μαρτίου, μακριά από τα κομματικά στεγανά, μαυρίζουμε το κομματικό κατεστημένο, την ηττοπάθεια, τον ενδοτισμό, τον κομματικό παρεμβατισμό. Στηρίζουμε υγιή φοιτητικό συνδικαλισμό, αγώνα για απελευθέρωση, αξιοπρέπεια, διεκδικητικότητα. Επιλέγουμε αυτόνομα Πατρίδα – Τιμή – Λευτερια.

Στηρίζουμε Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη!

Εκ του Δ/Σ

Leave a comment