Καλά Χριστούγεννα και καλή λευτεριά

Για ακόμη μια χρονιά καλούμαστε ως Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί να γιορτάσουμε την γέννηση του Κυρίου μας του Ιησού Χριστού. Μέσα σ’ όλες αυτές τις γιορτές και την χαρά που φέρνει η γέννηση του Θεανθρώπου δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την κρίση που περνά ο τόπος μας και δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ημικατεχόμενη πατρίδα μας, που για ακόμα μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή βρίσκεται κάτω υπό την κατοχή του Τούρκου κατακτητή.

Ακόμη και σήμερα υπάρχει αδικία στον κόσμο, αδικία παντού, ειδικά όταν βλέπουμε τους αδελφούς μας εν Ελλάδι αλλά δυστυχώς πλέον και στην Κύπρο να υποφέρουν από την πείνα και από τις κακουχίες.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε ως Χριστιανοί όμως αλλά και ως Έλληνες είναι αγώνας. Πνευματικός και Εθνικός, με μόνο στόχο και σκοπό την Λευτεριά της αιματοβαμμένης μας νήσου, και την απόδοση δικαιοσύνης σε όλους τις αδικίες που συμβαίνουν σήμερα στον τόπο μας.

Τα λόγια πρέπει επιτέλους να γίνουν πράξεις.

Αυτά τα Χριστούγεννα ας είναι διαφορετικά για όλους μας, ξεχωριστά, ας αναλογιστούμε για λίγο τους συνανθρώπους μας που πονάνε, ίσως από το χαμό κάποιου συγγενή, ίσως από έλλειψη φαγητού και ας προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να βοηθήσουμε. Κάθε ένας αν βάλει το λιθαράκι του θα κτίσουμε όλοι μαζί αυτή την αντίσταση ενάντια στο κατεστημένο και το σάπιο σύστημα που μας θέλουν να υποταχθούμε.

Καλά Χριστούγεννα και ο νεογέννητος Χριστός ας μας φέρει αγάπη ειρήνη και Λευτεριά στον τόπο μας και στις υπόλοιπες Αλύτρωτες Πατρίδες του Ελληνισμού.

Εκ του Δ/Σ της Α.Φ.ΕΠΑΛξης

Leave a comment