Πορεία Καταδικής Ψευδοκράτους

“To ψευδοκράτος σας η μισή μας πατρίδα”

Η μέρα αυτή πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σαν σήμερα, πριν 27 χρόνια η Τουρκία ανεκήρυξε μονομερώς και παράνομα το ψευδοκράτος, ενώ τέσσερα χρόνια προηγουμένως είχε συμφωνήσει δήθεν για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτούς έχουμε απέναντί μας, έναν λαό που ποτέ δεν σεβάστηκε διεθνείς συνθήκες και ανθρώπινα δικαιώματα και που με την πρώτη ευκαιρία αθετεί την υπογραφή του! Αυτά για εκείνους που ακόμα πιστεύουν στην καλή θέληση των Τούρκων και ξεχνούν την ιστορία.

Η κυβέρνησή μας φαίνεται ότι την ξέχασε και μετέτρεψε το πρόβλημά μας σε πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Το είπαμε και το επαναλαμβάνουμε: Οι συνομιλίες με τον εκάστοτε εγκάθετο της κατοχής στην Κύπρο πρέπει να σταματήσουν. Μόνο ζημιά προκαλούν αφού παραπλανούν, περνούν ακριβώς το μήνυμα ότι το πρόβλημα στην Κύπρο είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και απενοχοποιούν την Τουρκία, η οποία είναι η μόνη υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση στο νησί.

Για ακόμα μια φορά τονίζουμε: ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ! Η Τουρκία πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και το Κυπριακό να συνδεθεί άμεσα με την πορεία της προς την Ευρώπη!

Εμείς, οι νέοι, φοιτητές και μαθητές, δηλώνουμε για ακόμα μια χρονιά παρόντες. Δεν ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το έγκλημα που διαπράχθηκε στο νησί μας. Όποτε χρειαστεί θα απαιτήσουμε ξανά τα δίκαιά μας, θα  αφήσουμε τα σχολεία και θα ξαναβγούμε στους δρόμους όπως το 2004.

Εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Στο κάτω κάτω, εμείς καλούμαστε να στελεχώσουμε την κοινωνία που κτίζει σήμερα η κυβέρνησή μας και απαιτούμε να μας λάβει υπ’ όψιν διότι εμείς θα ζήσουμε τις συνέπειες των αποφάσεών της!

Για ‘μας μόνο μια λύση μπορεί να λειτουργήσει στο Κυπριακό: Απελευθέρωση. Απελευθέρωση που σημαίνει επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, πλήρη αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και αποδέσμευση από ξένες εγγυήσεις. Και επιμένουμε: Η όποια λύση πρέπει να προνοεί την άσκηση του αναφαίρετου δικαιώματος αυτοδιάθεσης, όπως προνοείται από τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ.

=> Τελειώνοντας δεν μπορούμε να μην είμαστε σκληροί για ακόμη μια φορά με τα “φοιτητικά” παραρτήματα όλων των κομμάτων τα οποία κλεισμένα σε γήπεδο “διαδήλωσαν”. Ο αγώνας είναι δύσκολος και τέτοιες κινήσεις δεν τον ευνοούν. Εμείς συνεχίζουμε αγωνιστικά μέχρι την τελική μας δικαίωση και την Απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Leave a comment