Η ιστορία μας διδάσκει…

«Δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε», έγραφε ο Διονύσιος Σολωμός. Έναν αιώνα μετά, τα λόγια του προφητικά και διαχρονικά. Ο δυστυχής λαός πιάστηκε γι’ άλλη μια φορά ευκολοπίστευτος και προδόθηκε.

Προδόθηκε από μια χούντα η οποία είχε κάνει μπαντιέρα τη σωτηρία του έθνους και από τους μεγάλους μας συμμάχους, των οποίων τα σχέδια η ηγεσία μας σήμερα προωθεί.

Η πράσινη γραμμή δεν χαράχτηκε το ’74. Τα σχέδια του Κίσσινγκερ ήταν πολύ πιο παλιά και δυστυχώς βάλαμε και ‘μεις το χέρι μας (εν αγνοία μας, ναι) για να πραγματοποιηθούν.

Το «divide et impera» των Ρωμαίων και του Μακιαβέλι εφαρμόστηκε έξοχα από τους Άγγλους και πέτυχαν αυτό που δεν κατάφεραν επί αιώνες να πετύχουν με τα όπλα… Να υποτάξουν τους Κυπρίους και να κάνουν την Κύπρο πραγματικά αγγλική αποικία.
Καταδικάζουμε κάθε μορφή διχόνοιας του λαού μας, ειδικά σήμερα που πρέπει οι προσπάθειες για μετατροπή του νησιού μας σ’ ένα αγγλο-αμερικανικό προτεκτοράτο να μας βρίσκουν όλους συσπειρωμένους και αποφασισμένους να τους καταστρέψουμε και πάλι τα σχέδια.

Το πραξικόπημα, που είχε ως συνέπεια την εισβολή, σχεδιασμένο και οργανωμένο από τον αμερικανικό δάκτυλο με τη βοήθεια της εξ Ελλάδος Χούντας, βρήκε τους Κυπρίους διχασμένους και έτσι πέτυχε.

Κύπριε, νέε, συμφοιτητή, τα όποια σχέδια των δυναστών του πλανήτη μας, δεν μπορούν να πετύχουν αν εμείς μείνουμε ενωμένοι. Οι μικροκομματικές διαφορές, είναι μηδαμινές μπροστά στο κοινό καλό, μπροστά στο καλό της πατρίδας μας. Μην αφήσεις να σε καθοδηγήσουν πάλι οι κάθε λογής εντολοδόχοι και μετά από κάποια χρόνια, η ιστορία να γράφει για τη νεά (ίσως ολοκληρωτική) τραγωδία της Κύπρου, συνέπεια του νέου διχασμού του λαού της!

Τέτοιες μέρες, δεν είναι μόνο για να θρηνούμε. Είναι για να καταλαβαίνουμε πώς εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι τον λαό μας, να μαθαίνουμε, να πεισμώνουμε και να είμαστε πιο δυνατοί και έτοιμοι για το μέλλον!

Leave a comment