Aίσχος και ντροπή

H εν λόγω φωτογραφία δεν έχει βγει ούτε στην Τουρκία, ούτε στην κατεχόμενη πατρίδα μας αλλά στο Παν. Κύπρου…

Με αισθήματα θυμού, αποτροπιασμού αλλά και λύπης για την κατάντια μας πληροφορηθήκαμε εχθές αργά το βράδυ πως στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και συγκεκριμένα έξω από το κτήριο των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Πανεπιστημιούπολη, κυματίζει δίπλα από άλλες σημαίες και η Τούρκικη σημαία.

Πραγματικά δεν μπορούμε να βρούμε κάποια λογική εξήγηση για την ύπαρξη της σημαίας στο πανεπιστήμιο σε απόσταση 1 km από τουρκοκρατούμενη περιοχή.  Με λάβαρο αυτή τη σημαία έγινε η απόβαση στη Κερύνεια, η κατάληψη του 35% της πατρίδας μας, οι βίαιες σφαγές και ο εκτοπισμός πέραν των 200 000 πολιτών. Αν είναι ποτέ δυνατό να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα στις ελεύθερες περιοχές και ιδίως στο ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα του τόπου, το Παν. Κύπρου.

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη θα θέσουμε το θέμα στις αρχές του Πανεπιστημίου ζητώντας επιτακτικά την υποστολή της εν λόγω σημαίας υπενθυμίζοντας του κάτι το οποίο ίσως έχουν ξεχάσει: βρισκόμαστε σε μια κατεχόμενη πατρίδα την οποία κατακρατούν στρατιώτες και πολιτικοί που ορκίζονται στην εν λόγω σημαία.

Leave a comment