Δελτίο Τύπου: Απορίας Άξιον

n7107036611_24

Αιφνιδίως, το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την πρόεδρο της παράταξής μας ο πρόεδρος της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ., κ. Χαράλαμπος Σταυρίδης, ανακοινώνοντας ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της, επικαλούμενος δημοσίευμα στην εφημερίδα μας «Οδός Ελευθερίας», τεύχος Μαρτίου. Το «επίμαχο» δημοσίευμα στην 2η σελίδα της εφημερίδας μας.

Εκπλησσόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Σταυρίδης βρίσκει το πιο πάνω δημοσίευμα προσβλητικό για το πρόσωπό του. Ελπίζουμε, βέβαια, να μην πήρε λάθος πληροφορίες από τα τραπεζάκια της πρωτοπορίας!

Τονίζουμε ότι το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε από τον κ. Σταυρίδη είναι ότι υπήρξε μια φορά υποψήφιος με την Α.Φ.ΕΠΑΛξη και ακολούθως αποχώρησε αποδεχόμενος την πρόσκληση της πρωτοπορίας. Οι επιλογές του καθενός είναι σεβαστές. Εξάλλου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος της αυτονομίας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Το ζήτημα είναι να δρούμε με υπευθυνότητα και αξιοπρέπεια από οπουδήποτε κι αν επιλέγουμε να ανήκουμε.

Η παράταξή μας γίνεται καθημερινά θύμα πραγματικών και πολύ σοβαρών λιβελογραφημάτων, αλλά ουδέποτε πανικοβληθήκαμε τόσο πολύ ώστε να απειλούμε με προσωπικές μηνύσεις. Είναι απορίας άξιον, λοιπόν, γιατί ένα πρόσωπο με μεγάλες πολιτικές πλάτες πανικοβάλλεται τόσο πολύ και απειλεί με αγωγές. Απορία προκαλεί, επίσης, και το γεγονός ότι ένας πρόεδρος μεγάλης κομματικής νεολαίας, βρίσκει χρόνο να ασχολείται με μικρά σχόλια(σφήνες) φοιτητικών εφημερίδων, τη στιγμή που, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, «δεν θέλει να ασχολείται με άτομα της ηλικίας μας»! Είναι ωστόσο γνωστό ότι ασχολείται με τις φοιτητικές εκλογές κηδεμονεύοντας την πρωτοπορία ακόμα και με τη φυσική του παρουσία σε διάφορα φοιτητικά εκλογικά κέντρα, εντός και εκτός Κύπρου.

Είναι έτσι ηλίου φαεινότερο ότι ο χρόνος που επέλεξε ο κ. Σταυρίδης να μας απειλήσει ήταν πολύ καλά μελετημένος, με στόχο προφανώς να μας αναστατώσει και να μας αποπροσανατολίσει λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές. Δεν το πέτυχε. Ο χρόνος που εντίμως εμείς επιλέγουμε να απαντήσουμε είναι σήμερα, μετά τις εκλογές, για να καταστεί σαφής η σοβαρότητα της καταγγελίας στην οποία προβαίνουμε δημόσια, χωρίς να αντιμετωπιστεί ως μέρος της όποιας προεκλογικής εκστρατείας.

Αφήνουμε στην κρίση των φοιτητών τα εκάστοτε δημοσιεύματα των παρατάξεων, για να αποφασίσουν ποιος μπορεί να έχει τη συνείδησή του ήσυχη και ποιος όχι…

Τέλος, καλούμε τον κ. Σταυρίδη να απολογηθεί για τις απειλές εναντίον της προέδρου μας και της παράταξής μας και στο εξής να ασχολείται με θέματα που ταιριάζουν στη θέση και στην ηλικία του.

Leave a comment