Aνακοίνωση: Γενική συνέλευση ή γενική συμφορά;;

n725165795_104915_3479

Το γεγονός ότι η Γενική Συνέλευση, η οποία θα έπρεπε στην πραγματικότητα να αποτελεί γιορτή για το φοιτητικό κίνημα αλλά και την δημοκρατία , εξελίχθηκε σε αγώνα πυγμαχίας μεταξύ των φοιτητών αλλά κυρίως των στελεχών των παρατάξεων Φ.Π.Κ Πρωτοπορία και Προοδευτική Κ.Φ μας δυσαρεστεί και μας προβληματίζει, ιδιαίτερα,  για το μέλλον του φοιτητικού κινήματος.

Τέτοιες αντιδημοκρατικές και ακραίες στάσεις δεν αρμόζουν σε εκπροσώπους και μέλη παρατάξεων που θέλουν να ονομάζονται δημοκρατικές και πόσο μάλλον σε ένα χώρο όπως το πανεπιστήμιο,  το οποίο είναι, αδιαμφισβήτητα χώρος μόρφωσης  και ελεύθερης διακίνησης ιδεών, πάντα μέσω δημοκρατικών αρχών και μέτρων.

Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να έχει ως πρώτιστο στόχο και μέλημα την διασφάλιση των δικαιωμάτων του φοιτητή και σε καμία περίπτωση την οποιαδήποτε εξυπηρέτηση μικροπαραταξιακών και μικροκομματικών συμφερόντων. Τέτοιες συμπεριφορές μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν και τίποτα άλλο.

Φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και ένα άλλο γεγονός. Ο προεδρεύων την ώρα της Γ.Σ κάπνιζε χωρίς κανένα σεβασμό προς τους συμφοιτητές μας που ήταν εκεί. Από τη στιγμή που ζητάς από τον φοιτητή να παραστεί στη γενική συνέλευση, πρέπει και να τον σέβεσαι.

Καλούμε, λοιπόν, τις δυο παρατάξεις να αναλογιστούν τις πράξεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν για όσα συνέβησαν -μέσα από μια σωστή αυτοκριτική- ενώ ταυτόχρονα απαιτούμε όλες οι τάσεις ΕΝΩΜΕΝΕΣ να διασφαλίσουμε την μη επανάληψη τέτοιων ακραίων συμπεριφορών που παραπέμπουν σε άλλες, παρωχημένες, εποχές και  καθεστώτα.

Leave a comment