Aντικατοχική πορεία E.Φ.Α.Ε.Φ.Π

IMG_0509

Τι και αν έχουν περάσει 35 χρόνια από την βάρβαρη τουρκική εισβολή; Η μνήμη δεν έχει σβήσει. Και πώς να σβήσει με τόσες χιλιάδες πρόσφυγες και αγνοούμενους. Πώς να σβήσει ο πόνος της μάνας, της γυναίκας, του αδελφού, του παιδιού; Πώς να σβήσει ο πόθος για επιστροφή και λευτεριά;

Με τη σκέψη προσηλωμένη σ’ όσους χάθηκαν και σ’ όσους έμειναν πίσω να μαζεύουν ένα-ένα τα κομμάτια της καταστροφής, με το βλέμμα στραμμένο στον βεβηλωμένο Πενταδάκτυλο ο Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π (μέλος του οποίο είναι η Α.Φ.ΕΠΑΛξη) διοργάνωσε αντικατοχική πορεία μαζί με την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας. Εκεί που ζει ο πόθος για επιστροφή.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με μέλη του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π να δίνουν το παρόν τους στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας στο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Τούρκικη εισβολή, ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς τους νεκρούς μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι για την πατρίδα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον Τύμβο και όλοι μαζί, εκεί μπροστά στο μνημείο της υπέρτατης αγάπης για την πατρίδα και τον λαό, δώσαμε υπόσχεση για αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Η κίνηση των μελών του συνδέσμου των ΕΛΔΥΚάριων που πολέμησαν το 1974, να μας σφίξουν το χέρι και να μας πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ ήταν για μας η απόλυτη δικαίωση του αγώνα μας.

Ακολούθησε στις 6.30 συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας περισσοτέρων από τριακοσίων νέων για την πορεία μας. Οι νέοι έδωσαν, για ακόμα μια φορά, βροντερό το παρόν τους δηλώνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Με κεντρικό σύνθημα το «1974 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ» προχωρήσαμε μέχρι το οδόφραγμα. Τι και αν στην διαδρομή δεχθήκαμε πετροβολισμούς από τους Τούρκους; Τα λάβαρα παρέμειναν όρθια μέχρι τέλους. Η νεολαία για ακόμα μια φορά ήταν εκεί, στο οδόφραγμα, εκεί που φουντώνει ο πόθος για δικαίωση και ο αγώνας για λευτεριά. Ακολούθησε αντικατοχικό συλλαλητήριο με ομιλίες, ποιήματα και τέλος αντικατοχική συναυλία.

Οι μέρες που περνούμε είναι δύσκολες. Πορευόμαστε προς το αβέβαιο μέλλον, προς μια λύση ξενόφερτη χωρίς βάσεις. Μην επιτρέψετε σε κανέναν να οδηγήσει την πατρίδα μας στην καταστροφή. Τόσοι αιώνες αγώνων δεν μας δίνουν το δικαίωμα της λήθης και της αδιαφορίας.

FOREAS

Leave a comment