35 χρόνια μετά απαιτούμε αυτά που δικαιούμαστε

denxehno

Κύπρος 1974 : «Δεν μπορώ να πιστέψω πως τους έφερε η θάλασσα της Κερύνειας»

35 χρόνια από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974 και ακόμα το νησί μας στενάζει κάτω από την μπότα του Αττίλα.

Μετά από το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας στις 15 Ιουλίου, ακολούθησε η τουρκική εισβολή, με τουρκικά πλοία να φτάνουν στο λιμάνι της Κερύνειας και Τούρκους αλεξιπτωτιστές να προσγειώνονται στο νησί θέτοντας σ’ εφαρμογή το διαμελιστικό σχέδιο της τουρκικής κυβέρνησης. Τα αποτελέσματα αυτής της δήθεν «ειρηνευτικής επέμβασης» είναι γνωστά σε όλους και αδιαμφισβήτητα, και υποδηλώνουν ότι κάθε άλλο παρά «ειρηνευτική επέμβαση» ήταν! 1619 αγνοούμενοι, αιχμάλωτοι, εγκλωβισμένοι, το 40% του κυπριακού εδάφους βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή, ομαδικές εκτελέσεις, βιασμοί, λεηλασίες, χιλιάδες πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα.

Η Α.Φ.ΕΠΑλξη καταδικάζει την τουρκική εισβολή και κατοχή και καλεί κάθε Έλληνα να φωνάξει μαζί της για την απελευθέρωση. Μακριά από κομματικές διαφορές, γιατί οι εισβολείς δεν λογάριασαν δεξιά ή αριστερά. Τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση του νησιού. Τέλος έχουμε χρέος προς όλους αυτούς , να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, γιατί περί δικαιωμάτων πρόκειται. Του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης, της ελεύθερης εγκατάστασης και του δικαιώματος της διαχείρισης της ιδιωτικής μας περιούσιας. Δικαιώματα που καταπατούνται από το 1974.

Φίλοι συναγωνιστές καθήκον μας είναι να αγωνιζόμαστε και να μην επιτρέψουμε σε κανένα να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από μια δίκαιη λύση που δεν μπορεί να είναι άλλη από την απελευθέρωση του νησιού!

(Ας τ΄αναλογιστούν αυτά, εκείνοι που σήμερα φωνάζουν για την προδοσία της Κύπρου από τους ιμπεριαλιστές, αλλά προσπαθούν με κάθε τρόπο να εφαρμόσουν τα νέα σχέδια των ίδιων ιμπεριαλιστών που μας έφεραν σ’ αυτό το σημείο!)

Φωτογραφίες που συγκλονίζουν:

1_AOCMissing

2_invasion

3_hospital_bombings_200_sm

4_Melconian_575_bg
5_napalm_450_bg
5_parachuters_w_t_flag_300_sm
6_paratroopers_w_supplies_680_bg

7_pente_mili_apovasi_armatos_M48_500_bg

8_pente_mili_apovasi_pezikou_500_bg

8_pente_mili_efkoli_apovasi_pezikou_600_bg
10_priest_arrest_600_bg

11_tank_destroyed_450_bg

12_Βομβαρδισμός_Αμμοχώστου
14_κυπροσ-1

Leave a comment