Τριήμερη συνδιάσκεψη Φ.Ε.ΠΑΝ

conf3

Το τριήμερο 19-21 Ιουνίου διεξήχθηκε τριήμερη συνεδρία της ΦΕΠΑΝ στο ξενοδοχείο holiday inn στην Λεμεσό. Οι 21 εκπρόσωποι των διαφόρων τάσεων στην ΦΕΠΑΝ ( για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι οι 20 εκπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων και ο αυτόνομος εκπρόσωπος της Α.Φ.ΕΠΑΛξης) συζήτησαν και ανέλυσαν τις διάφορες προτάσεις, τροποποιήσεις και προσθήκες που πρότεινε η κάθε παράταξη.  Για ακόμη μια φορά επαληθεύεται η άποψη μας ότι όλες οι κομματικές παρατάξεις συγκλίνουν σε όλες τις απόψεις και απλά έχει η κάθε μια “ξεχωριστή” για μικροκομματικά συμφέροντα. Αυτό το συμπεράναμε για ακόμη μια φορά από την στάση που κράτησε η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία σε συγκεκριμένα θέματα και πιο συγκεκριμένα όταν κατέθεσε θέμα  κοινής εκδήλωσης «επαναπροσέγγισης» με τους Τ/Κ.  Εμάς μας βρίσκει κάθετους αυτό το θέμα γιατί το πρόβλημά μας δεν είναι δικοινοτικό αλλά  πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής.

Σταθερή στην θέση της η Α.Φ.ΕΠΑΛξη εναντιώθηκε σε οποιαδήποτε πρόταση – προσθήκη – τροποποίηση αφορούσε οποιαδήποτε επαφή με την Π.Ο.Φ.Ε.Ν, την αντιδημοκρατική Παγκύπρια οργάνωση φοιτητικών ενώσεων, παρόλη την δυσφορία που αντιμετωπίζαμε από συγκεκριμένες παρατάξεις. Τους λόγους γιατί σαν Α.Φ.ΕΠΑΛξη αλλα και σαν Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π δεν αναγνωρίζουμε και δεν μετέχουμε στην ΠΟΦΕΝ τους αναφέρουμε με λεπτομέρεια σε ειδική σελίδα στην ιστοσελίδα μας.

Η επόμενη μέρα στην ΕΠΑΛξη μας βρίσκει ακόμη πιο ενωμένους και δυνατούς. Η επαναφορά της μόνης αυτόνομης φωνής – της φωνής του φοιτητή στην ΦΕΠΑΝ ήδη έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα πιο έντονος για την αυτονόμιση του Φοιτητικού Κινήματος μακριά από κομματικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Leave a comment