ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α.Φ ΕΠΑΛΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ 13/5/2018

Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες,

Η Τουρκική επεκτατική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη να απειλεί την εθνική και φυσική επιβίωση του Ελληνισμού σε Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο. Οι Τουρκικές προκλήσεις, ως μέρος της ευρύτερης Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, θέτουν όσο ποτέ αλλότε την ανάγκη χάραξης από την πλευρά μας μιας Εθνικής στρατηγικής που να καταστεί ασπίδα κόντρα στην Τουρκική επεκτατικότητα, με στόχο την επιβίωση του Ελληνισμού στον τόπο μας. Η Εθνική μας επιβίωση είναι το θέμα που θα πρέπει να μας ενώνει ΟΛΟΥΣ. Ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες. Είναι καιρός να αγωνιστούμε ενωμένοι με μόνο στόχο τη λευτεριά της πατρίδας μας. Ας αφήσουμε πίσω όσα μας δίχαζαν τόσα χρόνια και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον τραγικό Ιούλη του 1974 που έβαλε τη μισή μας πατρίδα κάτω από τη μπότα του Τούρκου κατακτητή. 44 χρόνια ο πενταδάκτυλος περιμένει υπομονετικά να τον λυτρώσουμε από το πανί της κατοχής.
Σήμερα, με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, και τον τερματισμό της Τουρκικής προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο, απαιτούμε εν τέλει την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Οι ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας δεν μας εξουσιοδότησαν να διαγράψουμε 35 αιώνες Ελληνικής ιστορίας.
Όπως είπε και ένας Κύπριος λαϊκός ποιητής:
«που τες ρίζες του τζιείνος που ξομακρίζει, με που την ήλιο ρίζει φως, μήτε πατρίδα ρίζει»
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a comment