ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Στην τελευταία συνεδρία της ΦΕΠΑΝ, τη Δευτέρα 6/11, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα των αντικατοχικών εκδηλώσεων καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Με λύπη μας παρατηρήσαμε για άλλη μια φορά πως η εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων από τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις αφήνουν τη Φοιτητική Ένωση του Πανεπιστημίου μας στάσιμη και αδρανή.

Συγκεκριμένα, η Α.Φ ΕΠΑΛΞΗ κατέθεσε πρόταση σύμφωνα με την οποία η ΦΕΠΑΝ να προχωρήσει στη διοργάνωση αντικατοχικής εκδήλωσης ώστε να μπορούν όλοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου μας ενωμένοι να διακηρύξουν τον ασίγαστο πόθο για λευτεριά και επιστροφή. Το πλαίσιο το οποίο καταθέσαμε αφορούσε πορεία της ΦΕΠΑΝ προς το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, το οποίο περιέιχε μόνο συνθήματα τα οποία αφορούσαν την απελευθέρωση της Κύπρου, την επιστροφή των προσφύγων και τη δικαίωση του λαού μας, όπου δεν περιείχε κανένα σημείο που να τονίζει τις πολιτικές διαφορές που έχουμε όσο αφορά τη μορφή επίλυσης του προβλήματος, όπου αναφερόταν πως η πορεία θα γίνει το απόγευμα για να μην γίνει την ίδια ώρα με την οποιαδήποτε άλλη πορεία, ΔΕΝ έγινε δεκτό από τις υπόλοιπες παρατάξεις.

Εντούτοις, οι υπόλοιπες παρατάξεις συμπαρατάχθηκαν για άλλη μια χρονιά με τις εκδηλώσεις της κομματοκρατούμενης ΠΟΦΕΝ. Η ΠΟΦΕΝ (Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων) είναι δυστυχώς πλήρως κομματοκρατούμενη ενώ βάση  καταστατικού υποστηρίζει “λύση” Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Και οι 4 κομματικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου μας λοιπόν (Πρωτοπορία, Προοδευτική, Αγώνας, Αναγέννηση) προτίμησαν να παίξουν για άλλη μια φορά κομματικά παιχνίδια εις βάρος της ενότητας των φοιτητών του πανεπιστημίου μας, παρά να υποστηρίξουν την πρόταση για πορεία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κύπρου πέρα από πολιτικές σκοπιμότητες.

Ως Α.Φ ΕΠΑΛΞΗ δηλώνουμε πως δεν θα σταματήσουμε στιγμή να εκθέτουμε την κομματοκρατία που ροκανίζει την φοιτητική κοινότητα και να αγωνιζόμαστε για ενότητα στο πανεπιστήμιο μας με μόνο σκοπό το καλό του φοιτητή και της πατρίδας!

Leave a comment