Απάντηση φοιτητών του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π στον αρχισυντάκτη της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Ανδρέα Παράσχο

Ο Ενιαίος Φορέας Αυτόνομων Ενωτικών Φοιτητικών Παρατάξεων οφείλει να προχωρήσει στην απαιτούμενη απάντηση σε άρθρο του αρχισυντάκτη της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» Ανδρέα Παράσχου που δημοσιεύτηκε στις 23/7/2017, στο οποίο αναφέρεται με προσβλητικούς και ανυπόστατους χαρακτηρισμούς προς τους φοιτητές του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π και την αντικατοχική πορεία της 20ης Ιουλίου.

Στο συγκεκριμένο άρθρο, ο αρχισυντάκτης της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» κατηγορεί το Ενωτικό ιδεώδες και τις αντικατοχικές εκδηλώσεις ως αιτίες για τα δεινά της Κύπρου ενώ αποκαλεί τους φοιτητές που συμμετείχαν στη μεγάλη αντικατοχική πορεία ανήμερα της μαύρης επετείου της Τουρκικής εισβολής «ανιστόρητους».

Κατ΄αρχάς, για τους φοιτητές των ακομμάτιστων παρατάξεων του Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π, οι αντικατοχικές εκδηλώσεις του Ιουλίου δεν αποτελούν απλά μια καθιερωμένη διαδικασία. Είναι ένα καθήκον και ένα χρέος που η νεολαία ως το μέλλον αυτού του τόπου οφείλει να πρωτοστατεί. Κόντρα στους οποιουσδήποτε «ανέμους» επιμένουμε να αγωνιζόμαστε για τη λευτεριά της κατεχόμενης πατρίδας μας, επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, δικαίωση του λαού μας και αποτροπή της πλήρης τουρκοποίησης της Κύπρου. Η παθητική αποδοχή της σκλαβιάς και η δουλοπρέπεια δεν αποτελούν επιλογή.

Δυστυχώς η αναπαραγωγή και η ταύτιση ορισμένων με το Τουρκικό αφήγημα πως αιτία των δεινών μας ήταν ο καθολικός πόθος των Ελλήνων της Κύπρου για αυτοδιάθεση και ένωση με την Ελλάδα, το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δίνουν συνεχώς άλλοθι στην Τουρκική επεκτατική πολιτική. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν είναι υπόχρεος να διαγράψει τριανταπέντε αιώνες Ελληνικής ιστορίας και να αποδεκτεί σιωπηλά την τουρκοποίηση για να εξιλεώσει τα εγκλήματα της Χούντας. Εξάλλου, οι ίδιοι οι Τούρκοι με την εκπόνηση του σχεδίου για «Επανάκτηση της Κύπρου» το 1956, θέτουν ως πρώτο στάδιο για τον πλήρη έλεγχο της Κύπρου τον αποκλεισμό της Ένωσης. Οπόταν ο κύριος Παράσχος ας ξανασκεφτεί καλύτερα σε ποιους ταιριάζει ο χαρακτηρισμός «ανιστόρητοι». Η μνήμη και η πίστη στις ρίζες μας αποτελούν ανάχωμα κόντρα στον Τουρκικό ιμπεριαλισμό που στοχεύει στον αφελληνισμό και τον εκτουρκισμό της Κύπρου.

Όσο για το σύνθημα «Σεβασμός στους νεκρούς, όχι στους πολιτικούς» που ακούστηκε στην πορεία και αναφέρει και ο κύριος Παράσχος, ξεκαθαρίζουμε πως μας εκφράζει απόλυτα. Για τους αυτόνομούς φοιτητές που επιμένουν να αγωνίζονται ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα που προωθεί την κομματικοποίηση των πάντων, δεν αποτελούν πρότυπα οι οποιοιδήποτε πολιτικοί και κομματάρχες που με τους χειρισμούς τους οδήγησαν τη νεολαία στην απαξίωση της πολιτική ζωής και τον τόπο μας στον κατήφορο. Για εμάς πρότυπα αποτελούν τα αμούστακα παλληκάρια του ΄55, οι πολεμιστές του΄74 και όλοι όσοι αγωνίστηκαν ανιδιοτελώς με μόνο σκοπό την ελευθερία της πατρίδας.

Εν κατακλείδι, ως αυτόνομοι φοιτητές αρνούμαστε να δώσουμε το οποιοδήποτε άλλοθι στον Τουρκικό ιμπεριαλισμό, αρνούμαστε να απαρνηθούμε την Εθνική μας ταυτότητα και αρνούμαστε να αποδεχτούμε τη νομιμοποίηση των τετελεσμένων της Τουρκικής εισβολής και κατοχής με ένα σχέδιο στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Όσο υπάρχει κατοχή, η νεολαία θα βρίσκεται στα οδοφράγματα και θα φωνάζει για Λευτεριά και Επιστροφή, έστω και αν κάποιοι ενοχλούνται.

Γραφείο Τύπου
Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π

Leave a comment