Το έθνος κλίνει ευλαβικά το γόνυ στους 17 ήρωες ΕΛΔΥΚάριους

eldyk17hrvesl3202

Το ύστατο χαίρε είπε ολόκληρος ο ελληνισμός στα 17 παλικάρια της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), που έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι κατά τη διάρκεια των γεγονότων του 1964 και της τραγικής τουρκικής εισβολής του 1974. Στις 28 Μάϊου 2017, στον Ιερό Ναός Της Του Θεού Σοφίας στη Λευκωσία, παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών και θρησκευτικών αρχών  της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία  των μαρτύρων της πατρίδας και τα λείψανα τους θα επαναπατρισθούν μετά από 43 χρόνια.

Οι Ελλαδίτες αδελφοί μας πολέμησαν για την Κύπρο με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση που θα πολεμούσαν προκειμένου να αναχαιτίσουν οποιαδήποτε εχθρική δύναμη που θα απειλούσε  οποιοδήποτε άλλο σημείο της Ελλάδος. Η σημερινή ημέρα είναι τρανή απόδειξη της αγάπης του Ελλαδικού λαού για τους ομοεθνείς Έλληνες της Κύπρου. Τρανή απόδειξη του κοινού πόνου και δοκιμασίας, αφού ο πόνος των μανάδων των ηρώων της ΕΛΔΥΚ είναι ο ίδιος με αυτόν των μανάδων των Κυπρίων αγνοουμένων.

Μπορεί οι διαχρονικά οι κυβερνήσεις να προώθησαν καταστροφικές πολιτικές για το κυπριακό ζήτημα και η εθνική διεκδίκηση της Κύπρου να μην τέθηκε επί τάπητος όσες φορές θα  έπρεπε, ωστόσο ο κόσμος, ο ελλαδικός λαός, πάντοτε έχει στην καρδιά του την ακριτική αυτή γωνιά του Ελληνισμού και μάχονταν ποικιλοτρόπως για την απελευθέρωση από τις ξένες δυνάμεις και τη τελική λύτρωση της μέσω της ένωσης. Με αφορμή την επιστροφή των λειψάνων 17 ηρώων της ΕΛ.ΔΥ.Κ, εγείρεται ένα απροσπέλαστο εμπόδιο στις δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν χάσμα μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου παραχαράσσοντας την ιστορία. Οι πράξεις του Ελλαδικού λαού, με αποκορύφωμα την ηρωική αυτή θυσία αποδεικνύουν την καταφανή αλήθεια.

Γραφείο Τύπου Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΕΠΑΛξης

Leave a comment