Απολογισμός Τμηματικών εκλογών 25/10/2016

%ce%b1%cf%861

Δεν διέφερε ούτε φέτος η εικονα των τμηματικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο μας. Έντονες κομματικές διαφορές μεταξύ της Πρωτοπορίας του ΔΗΣΥ και της Προοδευτικής του ΑΚΕΛ, έμμισθα κομματικά στελέχη έδωσαν το παρών τους, φοιτητές είχαν την εικόνα και τη συμπεριφορά ακριβώς όπως οι PR στα Clubs όπου σημείωναν και φακέλωναν τους συμφοιτητές τους που έρχονταν για να ψηφίσουν λες και είναι πελάτες τους, ενώ η δήθεν “επίσημη” ενδυμασία τους προσπαθούσε να καλύψει το ιδεολογικό κενό και την έλλειψη ουσίας από τις κομματικές παρατάξεις τους.

Είναι λογικό και το κατανοούμε, όταν ο απώτερος τους στόχος είναι να πάρουν όσο πιο πολλούς ψήφους μπορούν, όταν κυριολεκτικά “ηδονίζονται” στη θέα των αυξημένων ποσοστών είναι λογικό η μέρα των εκλογών να είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τα στελέχη των κομματικών παρατάξεων. Και όσοι πειράκτηκαν που τους είπαμε πως “ηδονίζονται” στη θέα των αυξημένων ποσοστών, να θυμηθούν τις αντιδράσεις τους (κλάματα, φωνές, κλωτσιές στους τοίχους και διάφορες σκηνές που θυμίζουν περισσότερο συναυλία του Σάκη) όταν ένα τμήμα “άλλαξε χρώμα”.

Το άγχος και η αγωνία ήταν έντονη στα στελέχη της Πρωτοπορίας του ΔΗΣΥ και της Προοδευτικής του ΑΚΕΛ, όπου τα τηλέφωνα τους πήραν φωτιά για να εξασφαλίσουν μία επιπλέον ψήφο έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτό τελικά οδήγησε το κλείσιμο των καλπών σε παράταση μίας ώρας. Τραγελαφικά ζήσαμε και την ώρα της καταμέτρησης, όπου τα στελέχη των κομματικών παρατάξεων ήταν σε συνεχή συνεννόηση με έμμισθους και διάφορους “εξωτερικούς” αδυνατώντας να πάρουν πρωτοβουλίες.

Όσο αφορά την Α.Φ ΕΠΑΛξη, βάση των συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων είμαστε και επίσημα τρίτη δύναμη στο Πανεπιστήμιο! Ενώ κόντρα στο γενικό κλίμα κομματικοποίησης και διπολισμού καταφέραμε με τη δική σας στήριξη να εκλέξουμε 2 εκπροσώπους στο Τμήμα Πληροφορικής και στη Σχολή Μεταπτυχιακών, ενώ σημειώσμε αρκετά ικανοποιητικά αποτελέσματα στα υπόλοιπα Τμηματα και Σχολές. Σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο και μια ελεύθερη Κύπρο. Για εμάς τίποτα δεν τελειώνει και τίποτα δεν αρχίζει με τις εκλογές…

Συνεχίζουμε ακούραστοι το δρόμο μας…

Γραφείο Τύπου Α.Φ. ΕΠΑΛξης

Leave a comment