Επιστολή στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς με θέμα την αδικαιολόγητη ταλαιπωρία των φοιτητών λόγω των οδικών έργων

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Ως η μόνη αυτόνομη και ακομμάτιστη παράταξη του Πανεπιστημίου Κύπρου που κόπτεται πραγματικά για τα συμφέροντα του φοιτητή και όχι του οποιουδήποτε κόμματος σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή με σκοπό να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας για την απίστευτη ταλαιπωρία που προκαλούν σε εμάς αλλά και

σε πολλούς συμφοιτητές μας τα οδικά έργα για διαπλάτυνση του οδικού δικτύου στις λεωφόρους Λάρνακος, Αγλαντζιάς και Αμμοχώστου.

Όταν τον Φλεβάρη ξεκινούσατε τα έργα αναβάθμισης και αφού κόψατε τα δέντρα στα κρυφά φοβούμενοι τις αντιδράσεις των δημοτών σας τονίζατε ότι η πρώτη φάση του έργου θα ολοκληρωνόταν σε διάστημα έξι μηνών. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι έξι μήνες μετά τα έργα όχι μόνο δεν προχωρούν με τους ρυθμούς που θα έπρεπε αλλ

ά βρίσκονται μάλιστα στα σε πολύ παρωχημένο στάδιο. Αυτό κ.Δήμαρχε έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες συμφοιτητές μας και όχι μόνο να αντιμετωπίζουν διαφόρων ειδών προβλήματα στην διακίνησή τους. Αρχικά λόγω τον οδικών έργων στην περιοχή έχει προκληθεί απίστευτη κυκλοφοριακή συμφόρηση που ταλαιπωρεί όχι μόνο τους συμφοιτητές μας αλλά και όλους όσους χρησιμοποιούν τις υπό αναβάθμιση λεωφόρους. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μια κανονική μέρα για να διασχίσει κάποιος οδηγός όλο το μήκος της λεωφόρου Λάρνακος θέλει 15 λεπτά την στιγμή που θα έπρεπε να θέλει 5. Αυτό προκαλεί αλλεπάλληλα προβλήματα αφού πέραν της επικινδυνότητας του δρόμου που είναι γεμάτος λακκούβες και είναι πολύ στενός προκαλεί πολλά νεύρα και δυσφορία στους οδηγούς. Επίσης καχυποψία μας δημιουργούν οι προβληματισμοί των δημοτών Αγλαντζιάς που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους η δημιουργία των έργων αυτών θα πλήξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα ενισχύσει για ακόμα μια φορά τα συμφέροντα των «μεγάλων». Λόγω της αρμοδιότητας μας ως φοιτητές δεν θα ασχοληθούμε περαιτέρω με αυτό το θέμα, εξάλλου πλησιάζουν Δημοτικές εκλογές και είμαστε βέβαιοι ότι τα κόμματα σύντομα θα ενδιαφερθούν ξαφνικά για το καλό των πολιτών.

Παρόλα αυτά αυτό που μας απασχολεί εντονότερα είναι το γεγονός ότι εξαιτίας των οδικών έργων στην περιοχή πολλοί συμφοιτητές μας που διαβαίνουν πεζοί στο Πανεπιστήμιο αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και κινδύνους κατά την μετάβασή τους σε αυτό. Συγκεκριμένα κύριε Δήμαρχε με λύπη διαπιστώνουμε ότι οι συμφοιτητές μας που κατοικούν κοντά στην περιοχή της υπεραγοράς Lidl αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στο να διασταυρώσουν τον δρόμο και να κατευθυνθούν προς το Πανεπιστήμιο και όταν αυτό γίνεται ο κίνδυνος που διατρέχουν είναι άμεσος και μεγάλος. Το γεγονός αυτό οφείλεται αρχικά στο ότι για κάποιο ακατανόητο μέχρι στιγμής λόγο κλείσατε τον πεζόδρομο που οδηγεί από την Λεωφόρο Λάρνακος προς τον Πανεπιστήμιο την στιγμή που εδώ και τρείς μήνες δεν έγινε κανένα απολύτως έργο σε αυτή την πλευρά του δρόμου. Ακολούθως αφού κλείσατε τον δρόμο δεν μεριμνήσατε να αφήσετε άνοιγμα προς τους πεζούς οι οποίοι αναγκάζονται να περπατούν στον δρόμο και να πρέπει να διασταυρώσουν την Λεωφόρο σε χώρο που δεν υπάρχει καν διάβαση πεζών! Όλο αυτό το σκηνικό διαδραματίζεται κάθε πρωί και αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα είναι θέμα χρόνου να έχουμε κάποιο δυσάρεστο γεγονός.

Εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε τους προβληματισμούς μας και ότι θα πράξετε αναλόγως προκειμένου οι συμφοιτητές μας να μην αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα. Εξάλλου οι απαραίτητες αυτές ενέργειες θα έπρεπε να γίνονταν τουλάχιστον ένα μήνα πριν όταν και ξεκινούσε η Νέα Ακαδημαϊκή χρονιά. Θα έπρεπε να είχατε μεριμνήσει για τους φοιτητές ούτως ώστε να υπάρχει τουλάχιστον ένας χώρος όπου θα είχε διάβαση πεζών και πέρασμα όπως και επίσης πεζοδρόμιο. Έστω και καθυστερημένα πιστεύουμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τους πιο πάνω προβληματισμούς μας και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε ενέργειες που θα εξασφαλίζουν την επίτευξη τον στόχων μας.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

 

Με εκτίμηση,

Ανδρέας Παφίτης

Πρόεδρος Ανεξάρτητης Φοιτητικής ΈΠΑΛξης

*Την πιο πάνω επιστολή έχει παραλάβει ο Δήμαρχος Αγλαντζιάς, κ.Κώστας Κόρτας

erga

Leave a comment