Απολογισμός Γενικής Συνέλευσης

%ce%b1%cf%861

Πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη Γενική Συνέλευση της Φ.Ε.ΠΑΝ για φέτος. Με λύπη διαπιστώσαμε ότι για ακόμα μια φορά οι φοιτητές απαξίωσαν την διαδικασία της Γενικής Συνέλευσης αφού αυτή είναι αντιδημοκρατική και στερεί από τον φοιτητή την ελευθερία της ψήφου του. Η εικόνα ήταν κωμικοτραγική όπως βολεύει την ψηφοθηρική συμπεριφορά των μεγάλων παρατάξεων Όταν εμείς προτείναμε την μυστική ψηφοφορία να εφαρμοστεί στην γενική συνέλευση οι άλλες παρατάξεις πρότασσαν φθηνές δικαιολογίες για να συνεχίσουν να ελέγχουν τους ψηφοφόρους τους. Για άλλη μια φορά λοιπόν οι τα στελέχη της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής «μάντρωσαν» τους φοιτητές στα αριστερά και δεξιά της αίθουσας δημιουργώντας μια εικόνα φανατισμού και πόλωσης που σίγουρα δεν ταιριάζει ούτε στο Πανεπιστήμιο μας αλλά ούτε στη νέα γενιά.

Με λύπη διαπιστώσαμε επίσης τις προσπάθειες κάποιων στελεχών άλλων παρατάξεων να ασκήσουν ψυχολογική πίεση σε φοιτητές προκειμένου να αυξήσουν τις ψήφους τους την στιγμή που οι ίδιοι δεν επέτρεπαν ούτε καν να τους πλησιάσουμε στο χώρο τον οποίο κάθονταν. Αφού λοιπόν γίναμε μάρτυρες αυτών των απελπιστικών πρακτικών το επόμενο που απέμενε ήταν να τους δούμε να ξευτιλίζονται και μπροστά στα μάτια των φοιτητών.

Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα οι παρατάξεις να καταθέσουν τις θέσεις τους για το Κυπριακό η Πρωτοπορία, γνωστή για την στάση της στο θέμα αυτό, επέλεξε για ακόμα μια φορά να καταθέσει ψέματα. Συγκεκριμένα αφού στην πρωτομιλία ουσιαστικά έπλεξε για ακόμη μια φορά το εγκώμιο της κυβέρνησης και μας κάλεσε να μείνουμε μακριά από πατριωτικές εξάρσεις ήρθε η ίδια στην δευτερομιλία της να αναιρέσει την ίδια της την θέση. Από το βήμα λοιπόν σε μια παράσταση υποκρισίας χωρίς προηγούμενο μας έλεγαν ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αμφισβητούμε τον πατριωτισμό τους και το πόσο πολύ αγαπούν την Ελλάδα. Αν αγαπάτε κύριοι την Ελλάδα και την πατρίδα σας να το δείξετε με πράξεις και όχι με ψεύτικες και αντιφατικές ομιλίες. Ο φοιτητής τους πήρε χαμπάρι όμως και τους απαξίωσε με τον πλέον πιο επιδεικτικό τρόπο αφού οι καρέκλες άδειασαν όταν ήρθε η ώρα του Κυπριακού.

Τέλος θέλουμε  να καταδικάσουμε το γεγονός πως για ακόμη μια φορά κάποιες παρατάξεις κατάφεραν να φέρουν μπροστά στον φοιτητή τις κομματικές τους διαφορές δείχνοντας πως δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο παρά μόνο το καλό των κομμάτων τους. Οι κομματικές παρατάξεις κατάφεραν και πάλι να χρησιμοποιήσουν τη Γενική Συνέλευση για να μας διαβάσουν προεκλογικές θέσεις με τη γνωστή τους φρασεολογία όπως ακριβώς αρμόζει σε ανθρώπους χωρίς προσωπική άποψη και τυφλή προσήλωση στις επιλογές του κόμματος.

Ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη υποσχόμαστε πως δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε ούτε λεπτό τόσο για το καλό της πατρίδας μας όσο και για το καλό του φοιτητή, πάντα ΑΥΤΟΝΟΜΑ πάντα ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ και πάντα ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Γραφείο Τύπου Α.Φ. ΕΠΑΛξης

 

Leave a comment