Δελτίο τύπου αναφορικά με την επιστολή που αποστείλαμε στον Πρύτανη με ημερομηνία 24/08

Αγαπητοί συμφοιτητές νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την επιστολή που αποστείλαμε χθες στον Πρύτανη του Παν. Κύπρου κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Στην επιστολή μας τονίσαμε τις διάφορες ελλείψεις που υπάρχουν στο υπάρχον καταστατικό του Ταμείου Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης «Νεόφυτος Χανδριώτης»  καθώς και τους κινδύνους που υπάρχουν για κάποιους φοιτητές μας που λόγω έλλειψης χρημάτων κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνό τους! Ζητήσαμε από τον πρύτανη να γίνουν, έστω και την τελευταία στιγμή, οι απαραίτητες αλλαγές ούτως ώστε κανένας φοιτητής να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα με την εγγραφή του.

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Πρύτανης ήταν πρόθυμος μόνο για συζήτηση αφού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του δεν έδειξε καμία διάθεση να κατανοήσει τους προβληματισμούς των φοιτητών. Ο μόνος στόχος που επιτεύχθηκε ήταν οι φοιτητές που λαμβάνουν επίδομα από την μέριμνα να μην καταβάλλουν το ποσό! Παρόλα αυτά ο κ. Πρύτανης δεν έδειξε διάθεση να αντιληφθεί την δυσκολία των καιρών και εκμεταλλευόμενος ότι μας πιέζει ο χρόνος (Δευτέρα έχουμε εγγραφές) μας ζήτησε να αγκαλιάσουμε το ταμείο και να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας ο Πρύτανης όχι απλά δεν αντιλαμβανόταν την κατάσταση αλλά παρουσιάστηκε πολλές φορές ερειστικός και προκλητικός με σχόλια που δεν αρμόζουν επί της παρούσης να αναφερθούν. Επίσης δεν έδειξε καμία διάθεση για τροποποίηση του καταστατικού του Ταμείου για τους φοιτητές που έχουν ήδη ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Μετά και από αυτές τις εξελίξεις ο κ. Πρύτανης δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια παρά την εντονότερη κινητοποίηση μας επί του θέματος. Καλούμε τους φοιτητές να επιδείξουν την απαραίτητη ψυχραιμία και αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης να προσπαθήσουν να καταβάλουν το ποσό ούτως ώστε να μην χάσουν το εξάμηνο τους. Δυστυχώς ο Πρύτανης παίζοντας με τον χρόνο πέτυχε τον σκοπό του και αναγκάζει προς το παρόν εμάς τους φοιτητές να καταβάλουμε το ποσό. Εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη επιφυλασσόμαστε για ακόμα πιο έντονο αγώνα προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι μας και το πανεπιστήμιο να αποκτήσει ένα Ταμείο λειτουργικό και αντάξιο του ονόματος του.

Υ.Γ: Όσοι φοιτητές αντιμετωπίζουν πραγματικές δυσκολίες στην εξόφληση του ποσού μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλέφωνο 99545494

Δελτίο τύπου

25 Αυγούστου 2016

Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη

Leave a comment