Δελτίο Τύπου για τις πρόνοιες του νεοσύστατου ταμείου Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Με λύπη βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να παίζεται ένα παιχνίδι υφαρπαγής ψήφων από όλες τις κομματικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου Κύπρου. Με αφορμή το «καλό του φοιτητή» αλλάζουν θέσεις και απόψεις με συχνότητα που ξαφνιάζει ενώ, όλες οι κομματικές παρατάξεις εμπαίζουν τους φοιτητές με ανακοινώσεις ότι δήθεν ενδιαφέρονται για αυτούς και για τις πρόνοιες του νεοσύστατου ταμείου Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης «Νεόφυτος Χανδριώτης». Εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα του θέματος και τους προβληματισμούς των φοιτητών δεν πρόκειται να μπούμε σε αυτό τον άχαρο πόλεμο που άρχισαν οι κομματικοί και είμαστε έτοιμοι να σταθούμε στο πλευρό του φοιτητή να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς το συμφέρον των φοιτητών μας.

Σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να επαναλάβουμε την ΑΡΧΙΚΗ μας θέση ότι το ταμείο είναι ένα θετικό μέτρο προς εφαρμογή φτάνει να υπάρξουν αλλαγές σε ορισμένες πρόνοιες του Ταμείου. Βλέποντας την ΦΠΚ Πρωτοπορία να αλλάζει την αρχική της θέση που συμφωνούσε σε όλες τις πρόνοιες του σχεδίου και να υιοθετεί θέσεις που 24ώρες αργότερα εκφράστηκαν με επίσημο τρόπο από την πρυτανεία μόνο γέλιο μας προκαλεί. Εξάλλου είναι σε όλους γνωστή η άριστη σχέση που έχουν οι κομματικοί της Πρωτοπορίας με τον πρύτανη και ευρύτερα όλη την πρυτανεία. Παρόλα αυτά εμείς ως Ανεξάρτητη Φοιτητική Έπαλξη επικροτούμε θετικά την απόφαση για επιστροφή του ποσού στους άπορους φοιτητές και επαναλαμβάνουμε την ΑΡΧΙΚΗ μας θέση για απαλλαγή της υποχρέωσης καταβολής του ποσού από φοιτητές που έχουν ήδη κάποια ασφάλεια υγείας. Όσο αφορά την προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση για το ταμείο από το Πανεπιστήμιο θα παρευρεθούμε με σκοπό να θέσουμε τα ερωτήματα και τις απορίες μας προς τον ίδιο τον πρύτανη. Σε αυτά τα πλαίσια λοιπόν επιφυλασσόμαστε να διευθετήσουμε συνάντηση που θα ακούσουμε τους προβληματισμούς των φοιτητών και να τους θέσουμε στον ίδιο τον πρύτανη αυτοπροσώπως.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον πρόεδρο του ταμείου να υιοθετεί «τυχαία» τις μεταλλαγμένες μόλις χθες πάλι εντελώς τυχαία θέσεις της πρωτοπορίας.

Leave a comment