Δελτίο τύπου για τις αντικατοχικές εκδηλώσεις 14ης και 15ης Νοεμβρίου

Screen-shot-2010-09-29-at-11.36.58-PM (1)

Ολοκληρώθηκαν εχτές, ημέρα Σάββατο οι αντικατοχικές πορείες καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Τριάντα ένα χρόνια πέρασαν από την παράνομη ανακήρυξη των εδαφών μας σε «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου».

Βγήκαμε στους δρόμους μαθητές και φοιτητές όχι μόνο για να καταδικάσουμε την παράνομη ανακήρυξη αλλά και για να τονίσουμε το γεγονός πως η πατρίδα μας είναι εδώ και ΣΑΡΑΝΤΑ ολόκληρα χρόνια υπό κατοχή. Επίσης, δώσαμε το μήνυμα πως η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) δεν αρμόζει στην Κύπρο μας.

Θα ήταν ωφέλιμο, οι πολιτικοί μας που με τόσο ζήλο προσπαθούν να μας την επιβάλουν, να μελετήσουν λίγη Ελληνική ιστορία και να δουν και μόνοι τους πως οι Έλληνες ανέκαθεν, δεν συμβιβάζονταν με τίποτα άλλο παρά μόνο με την λευτεριά.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την καθιερωμένη μαθητική πορεία το πρωί της Παρασκευής. Η πορεία μας ξεκίνησε από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στο οποίο επιστρέψαμε κατόπιν πορείας στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας. Με το τέλος της εκδήλωσης οι αυτόνομοι μαθητές και φοιτητές έκλεισαν το οδόφραγμα της οδού Λήδρας με καθιστική διαμαρτυρία.

1000 και πλέον αυτόνομοι μαθητές(Αυτόνομη Κίνηση μαθητών Ε.Φ.Ε.Ν Λευκωσίας) και φοιτητές(Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου) έμειναν μακριά από κομματικές παρεμβάσεις και σκοπιμότητες.

Διαδηλώσαμε μακριά από τις παραινέσεις της ΠΣΕΜ και της ΠΟΦΕΝ καθώς θεωρούμε ότι η εκδήλωση τους ήταν ανούσια χωρίς υπερκομματικό-αντικατοχικό χαρακτήρα παράγοντας μονάχα, μηνύματα εσωτερικής κατανάλωσης.

Οι κομματοκρατούμενες ηγεσίες της ΠΟΦΕΝ και της ΠΣΕΜ, δυστυχώς δεν αφήνουν τη νεολαία να βγει δυναμικά στους δρόμους, εκεί όπου η ιστορία μας έδειξε ότι δίνονται οι αγώνες, ν’ αντικρύσουν τον κατακτητή για να βιώσουν την κατοχή και να συνειδητοποιήσουν τους λόγους αυτής της διαδήλωσης.

Είναι γεγονός ότι, στην επιστροφή μας από το Λήδρα Πάλας αντικρίσαμε αρκετούς μαθητές της ΠΕΟΜ και τις ΝΕΔΗΣΥ να γεμίζουν με την παρουσία τους τις καφετέριες της Οδού Λήδρας. Είναι φανερό, πώς για αυτούς η εκδήλωσή τους ήταν μια τυπική διαδικασία.

Το μόνο μήνυμα που μπορεί να εκληφθεί από την αδιάφορη στάση των εκπροσώπων των κομματικών νεολαίων είναι ότι πήγαν στην εκδήλωση καθοδηγούμενοι και όχι διότι ήθελαν να βροντοφωνάξουν το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ στον Τούρκο κατακτητή.

Χθες ημέρα Σάββατο, κορυφώθηκαν οι αντικατοχικές μας εκδηλώσεις με την διεξαγωγή λαμπαδηφορίας για τα 31 χρόνια από την επαίσχυντη ενέργεια ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Πορευθήκαμε από τον κυκλικό κόμβο του ΟΧΙ μέχρι το σημείο αλλοτρίωσης του κυπριακού Ελληνισμού, δηλαδή το οδόφραγμα της οδού Λήδρας.

Εκεί, υψώσαμε τη φωνή μας απέναντι στους κατακτητές και τους εφιάλτες της πατρίδας μας διατρανώνοντας τον πόθο μας για ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις πατρογονικές μας εστίες.

Ως Εθνική Φωνή Ελληνόψυχων Νέων και ως Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου, απευθύνουμε θερμή έκκληση προς τους μαθητές και φοιτητές έτσι ώστε να πάνε κόντρα στο ρεύμα του καταναλωτισμού και της καλοπέρασης το οποίο φθείρει και ξεπουλά καθημερινά την πατρίδα μας.

Τους καλούμε να συμπορευθούν μαζί μας στον τίμιο αγώνα που διεξάγουμε μέχρι την μέρα που θα ανατείλει στον τόπο μας ο ήλιος της ελευθερίας. Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε με όλη την δύναμη της ψυχής μας για τα δίκαια μας, για την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Α.Κ.Μ ΕΦΕΝ Λευκωσίας
Α.Φ.ΈΠΑΛξη Πανεπιστημίου Κύπρου

Leave a comment