Ημερίδα: “Αθέατες πτυχές της ΕΟΚΑ”


-πατήστε στην εικόνα για μεγέθυνση-

Η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΈΠΑΛξη διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: “Αθέατες πτυχές της ΕΟΚΑ – Από τον βρετανικό τύπο στα γεωστρατηγικά παιχνίδια”.

Αντιλαμβανόμενοι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία, αναλαμβάνουμε την διοργάνωση της εν λόγω ημερίδας που αποσκοπεί να δώσει τεκμηριωμένες επιστημονικώς απαντήσεις, σε ζητήματα που δημιουργούνται (καλοπροαίρετα ή μη) τα τελευταία χρόνια γύρω από τον αγώνα της ΕΟΚΑ.

Η ημερίδα θα λάβει χώρα το Σάββατο, 7 Απριλίου 2012, στις 10:00 π.μ στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου (Κεντρικά Κτήρια – Καλλιπόλεως 75 Αγλαντζιά).

Ομιλητές:

-Χάρης Αλεξάνδρου (Υπ. Διδάκτορας Τμήματος Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου): “Ο Αγώνας μέσα από τις βρετανικές εφημερίδες”.

-Λάζαρος Μαύρος (Δημοσιογράφος): “Οπλισμός της ΕΟΚΑ και τουρκικές αντιδράσεις”

-Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης (Αν. Καθηγητής Νομικής Πανεπιστημίου Λευκωσίας): “Ο Αγώνας ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων”

-Φοίβος Κλόκκαρης (Στρατηγός Ε.Α): “Προπαρασκευή και στόχοι του Αγώνα”

-Γιάννος Χαραλαμπίδης (Δρ. Διεθνών Σχέσεων): “Στρατηγικοί στόχοι της ΕΟΚΑ – Η ορθότητα του Αγώνα”

-Μιχάλης Κοντός (Πολιτικός Επιστήμονας και Διεθνολόγος): “Αμερικανική εξωτερική πολιτική 1955-1959”

Για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να πατήσετε στην εικόνα που βρίσκεται στη συγκεκριμένη δημοσίευση. Για περισσότερες πληροφορίες: Ηλ. Διεύθυνση: epalxi@gmail.com – Τηλ: 95-10-3001

Leave a comment