Καταδίκη Ψευδοκράτους

Η μέρα αυτή πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σαν σήμερα, πριν 28 χρόνια η Τουρκία ανακήρυξε μονομερώς και παράνομα το ψευδοκράτος, ενώ τέσσερα χρόνια προηγουμένως είχε συμφωνήσει δήθεν για λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Αυτούς έχουμε απέναντί μας, έναν λαό που ποτέ δεν σεβάστηκε διεθνείς συνθήκες και ανθρώπινα δικαιώματα και που με την πρώτη ευκαιρία αθετεί την υπογραφή του! Αυτά για εκείνους που ακόμα πιστεύουν στην καλή θέληση των Τούρκων και ξεχνούν την ιστορία.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας φαίνεται ότι το έχουν ξεχάσει και μετέτρεψαν το πρόβλημά μας σε πρόβλημα μεταξύ δύο κοινοτήτων. Οι συνομιλίες με τον εκάστοτε εγκάθετο της κατοχής στην Κύπρο πρέπει να σταματήσουν. Μόνο ζημιά προκαλούν αφού παραπλανούν, περνούν ακριβώς το μήνυμα ότι το πρόβλημα στην Κύπρο είναι πρόβλημα μεταξύ των δύο κοινοτήτων και απενοχοποιούν την Τουρκία, η οποία είναι η μόνη υπεύθυνος για τη σημερινή κατάσταση στο νησί.

Θα πρέπει λοπόν να τονίσουμε πως πρέπει να καλέσουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η Τουρκία πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες της και το Κυπριακό να συνδεθεί άμεσα με την πορεία της προς την Ευρώπη! Εμείς, οι νέοι, φοιτητές και μαθητές, δηλώνουμε για ακόμα μια χρονιά παρόντες. Δεν ξεχάσαμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε το έγκλημα που διαπράχθηκε στο νησί μας. Όποτε χρειαστεί θα απαιτήσουμε ξανά τα δίκαιά μας, θα αφήσουμε τα σχολεία και θα ξαναβγούμε στους δρόμους όπως το 2004. Εμείς δεν συμβιβαστήκαμε και δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε. Στο κάτω κάτω, εμείς καλούμαστε να στελεχώσουμε την κοινωνία που κτίζει σήμερα η κυβέρνησή μας και απαιτούμε να μας λάβει υπ’ όψιν διότι εμείς θα ζήσουμε τις συνέπειες των αποφάσεών της!

Ο αγώνας που απαιτείται για την πολυπόθητη Απελευθέρωση και την οριστική Εθνική μας αποκατάσταση διέρχεται από ένα δύσκολο δρόμο. Οι περιστάσεις επιβάλλουν την ανάληψη μακροχρόνιας πρωτοβουλίας για την δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού η οποία θα αποκαθιστά τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των μόνιμων κατοίκων της Κύπρου. Η λύση χάριν της λύσης δεν είναι ασφαλής επιλογή. Γι αυτό πέραν από την πολιτική βούληση, απαιτείται η Εθνική συμφιλίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μακριά από κομματικές αντιπαραθέσεις και συμφέροντα, οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Εκδήλωση- Συζήτηση

Η Α.Φ.ΕΠΑΛξη και η Α.Κ.Μ ΕΦΕΝ διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 20.00 στο Στέκι Πολιτιστικής Ανάπλασης «Το Ενωτικόν» ( Ονησίλου και Αθηνών γωνία 24 ). Ομιλητής ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Κέντας.

Πορεία Διαμαρτυρίας

Η Α.Φ.ΕΠΑΛξη και η Α.Κ.Μ Ε.Φ.Ε.Ν διοργανώνουν την καθιερωμένη πορεία καταδίκης τους Ψευδοκράτους. Τρίτη 15 Νοεμβρίου στην Πλατεία Παναγίας Φανερωμένης. Προ- συγκέντρωση 09.00 και έναρξη 09.30.

Για πληροφορίες 95-10-3001

“Πάμε μαζί κι ας μας λιθοβολούν. Κι ας μας φωνάζουν αεροβάτες. Φίλε μου όσοι δεν ένιωσαν ποτέ με τι. Σίδερο με τι πέτρες τι αίμα τι φωτιά Χτίζουμε ονειρευόμαστε και τραγουδούμε!”. Οδ. Ελύτης

Leave a comment