ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Α.Φ ΕΠΑΛΞΗΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΕΜΕΣΟΣ 13/5/2018

Συμπατριώτισσες Συμπατριώτες,

Η Τουρκική επεκτατική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη να απειλεί την εθνική και φυσική επιβίωση του Ελληνισμού σε Κύπρο, Θράκη και Αιγαίο. Οι Τουρκικές προκλήσεις, ως μέρος της ευρύτερης Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής, θέτουν όσο ποτέ αλλότε την ανάγκη χάραξης από την πλευρά μας μιας Εθνικής στρατηγικής που να καταστεί ασπίδα κόντρα στην Τουρκική επεκτατικότητα, με στόχο την επιβίωση του Ελληνισμού στον τόπο μας. Η Εθνική μας επιβίωση είναι το θέμα που θα πρέπει να μας ενώνει ΟΛΟΥΣ. Ανεξάρτητα από κόμματα και ιδεολογίες. Είναι καιρός να αγωνιστούμε ενωμένοι με μόνο στόχο τη λευτεριά της πατρίδας μας. Ας αφήσουμε πίσω όσα μας δίχαζαν τόσα χρόνια και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον τραγικό Ιούλη του 1974 που έβαλε τη μισή μας πατρίδα κάτω από τη μπότα του Τούρκου κατακτητή. 44 χρόνια ο πενταδάκτυλος περιμένει υπομονετικά να τον λυτρώσουμε από το πανί της κατοχής.
Σήμερα, με την παρουσία μας στο συλλαλητήριο, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση των 2 Ελλήνων αξιωματικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, και τον τερματισμό της Τουρκικής προκλητικότητας σε Κύπρο και Αιγαίο, απαιτούμε εν τέλει την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Οι ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας δεν μας εξουσιοδότησαν να διαγράψουμε 35 αιώνες Ελληνικής ιστορίας.
Όπως είπε και ένας Κύπριος λαϊκός ποιητής:
«που τες ρίζες του τζιείνος που ξομακρίζει, με που την ήλιο ρίζει φως, μήτε πατρίδα ρίζει»
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ – ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

24/4/2004 – 24/4/2018 ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

14 χρόνια μετά το βροντερό ΟΧΙ του Κυπριακού Ελληνισμού στο βασισμένο στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία Σχέδιο ΑΝΑΝ, χρέος μας η μνήμη να παραμείνει άσβεστη και να σταθούμε ασπίδα κόντρα στα σχέδια όσων σκοπεύουν να επαναφέρουν και να μας παρουσιάσουν ένα νέο παραλλαγμένο σχέδιο Αναν θέλοντας να διαγράψουν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε ο λαός μας στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ

Το κέντρο της πρωτεύουσας όπου κάποτε ήταν αναρτημένες επιγραφές με το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, όπου την περίοδο πριν το δημοψήφισμα ξεχείλιζε από κόσμο στις διαδηλώσεις εναντίον του αισχρού σχεδίου Αναν, δυστυχώς η εικόνα που το χαρακτηρίζει πλέον είναι το παραεμπόριο με τα κατεχόμενα που δίνει και παίρνει καθημερινά ενισχύοντας την Τουρκική κατοχή.
Ως φοιτητές της Α.Φ ΕΠΑΛΞΗΣ, θεωρούμε χρέος μας την ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να κρατείται η μνήμη άσβεστη και όποιος επισκέπται το κέντρο της πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από το οδόφραγμα και την κατοχή, να του είναι ξεκάθαρο πως αυτός ο λαός μίλησε και ήταν ξεκάθαρος για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ του, αλλά διάφοροι ξένοι και εγχώριοι θέλουν να τον κάνουν να σωπάσει.

Ήταν 1η Απριλίου της ΕΟΚΑ η αρχή…

Δυναμικό παρόν έδωσε η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ μαζί με τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ και την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ, στις επετειακές εκδηλώσεις για την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1955-59. Το πρωί της 1ης Απριλίου τελέστηκε τρισάγιο στα φυλακισμένα μνήματα, το απόγευμα διοργανώθηκε από τις φοιτητικές παρατάξεις του ΕΦΑΕΦΠ και τους μαθητές της ΕΦΕΝ πορεία από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας που κατέληξε στο στάδιο Ελευθερία όπου και ακολούθησε η καθιερωμένη επετειακή εκδήλωση.

Το έπος που έγραψαν τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ κατά τη διάρκεια του ανυπέρβλητου εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, συνεχίζει μέχρι σήμερα να εμπνέει τη νεολαία του Κυπριακού Ελληνισμού και να την οπλίζει με θάρρος και θέληση να συνεχίσει τον αγώνα για απελευέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας.

Εκδήλωση «ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΟΖ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με θέμα: «ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΟΖ – Κίνδυνοι και Επιλογές» που διοργάνωσε την Τρίτη 6 Μαρτίου η Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Οι ομιλητές προσέγγισαν το θέμα της Κρίσης στην Κυπριακή ΑΟΖ από τρεις διαφορετικές πτυχές (Διεθνολογική, Νομική, Ασφάλεια) ενώ τις τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να υποβάλει τις δικές του ερωτήσεις!                                                                                                          Ομιλητές:
Δρ. Μιχάλης Κοντός – Επίκ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Παν. Λευκωσίας
Άντης Λοϊζου – Σχης ε.α, Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, Κολλέγιο Λήδρα
Νικόλας Α. Ιωαννίδης – Διδάκτωρ Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου

Δείτε ολόκληρη την εκδήλωση ΕΔΩ

 

ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ – ΛΕΥΚΩΣΙΑ 15/11/2017

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη αντικατοχική πορεία καταδίκης του ψευδοκράτους από την Αυτόνομη Κίνηση Μαθητών ΕΦΕΝ και την Ανεξάρτητη Φοιτητική ΕΠΑΛΞΗ. Η νεολαία του Κυπριακού Ελληνισμού έδειξε για άλλη μια φορά πως υπάρχει ελπίδα.

Μακριά από κομματικά σύνολα και με το κεφάλι ψηλά, βλέπει κατάμματα τον κατακτητή και διατρανώνει τη θέληση για ΛΕΥΤΕΡΙΑ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΣΜΟΝΗΣΟΥΜΕ – ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ

*ακολουθεί φωτορεπορτάζ αποό την αντικατοχική πορεία